26 Ιουλ 2016

Άρχισαν οι διαφωνίες…


Μπορεί η Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις να έχουν καταθέσει ήδη το πόρισμά τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ό,τι αναφέρουν σε αυτό, βρίσκει σύμφωνους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του χώρου.
 Στην πραγματικότητα...


στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Επιτροπή επιμένει πως θα πρέπει να γίνεται από τη Βουλή, με πλειοψηφία 2/3 στην πρώτη ψηφοφορία, 3/5 στη δεύτερη και με 160 μόλις ψήφους στην Τρίτη ψηφοφορία. Εφόσον μάλιστα κάτι τέτοιο δεν καταστεί ικανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μέλη της Επιτροπής προτείνουν παράταση της θητείας του εν ενεργεία Προέδρου, προκειμένου να μη διαλυθεί η Βουλή.

Χθες, πάλι, ερωτηθείς αν θα συμφωνούσε σε εκλογή του Προέδρου από τον λαό, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε αλλαγή του πολιτεύματος και μετάβαση στην Προεδρική Δημοκρατία. Αντ’ αυτού, εμφανίστηκε υπέρμαχος της πρότασης Αλιβιζάτου. «Η πρόταση Αλιβιζάτου για ένα ‘διευρυμένο σώμα’ περίπου 400 εκλεκτόρων το οποίο θα εκλέγει τον Πρόεδρο είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση που έχει κατατεθεί. Οι Βουλευτές, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι από τις πρωτεύουσες των νομών να εκλέγουν τον Πρόεδρο», είπε, βάζοντας …ψίλους στα αυτιά όσων περίμεναν ότι η συμφωνία των κομμάτων του χώρου επί του πορίσματος της Επιτροπής δεν θα ήταν … «παιχνιδάκι».

matrix24.gr