24 Ιουλ 2016

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ Χρυσόγονου! "Να αποκλειστούν από τις τηλεοπτικές άδειες όσοι εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα..."


 «Να αποκλειστούν από τις τηλεοπτικές άδειες πρόσωπα που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα ακόμα και αν δεν έχουν καταδικαστεί», υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στο
Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος στη συνέχεια της προ ημερών δήλωσης του ότι η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθούν «Εσκομπάρ» σε θέσεις κλειδιά.
Επισημαίνει δε ότι «πρέπει να διασφαλίζεται στοιχειώδης οικονομική βιωσιμότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, διότι διαφορετικά μπορεί να καταφεύγουν σε αφανείς πηγές χρηματοδότησης και να δημιουργούνται εξαρτήσεις και διαπλοκή».

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα, αλλά και το Ποτάμι είναι υπόλογα στους ψηφοφόρους τους που καταψήφισαν την απλή αναλογική.
Αναφέρει επίσης ότι η διατήρηση των 50 εδρών στις επόμενες εκλογές σημαίνει ότι μετεκλογικά ότι τα «μικρά» κόμματα «θα είναι πρακτικά υποχρεωμένα να συμπράξουν με το πριμοδοτημένο πρώτο κόμμα και εκείνο θα καθορίσει σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα την ακολουθητέα κυβερνητική πολιτική» και κάνει λόγο για «ανομολόγητα κίνητρα καταψήφισης της απλής αναλογικής» εκ μέρους του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς αν είναι οπαδός της απευθείας εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό απαντά ότι δεν είναι «ούτε οπαδός ούτε πολέμιος» της συγκεκριμένης πρότασης.
Τέλος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει δημοψήφισμα σχετικά με την αναθεώρηση.

http://www.press-gr.com/2016/07/blog-post_5773.html