28 Ιουλ 2016

Μισθολόγιο ΕΔ:Γιατί δεν δημοσιοποιούν το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τους στρατιωτικούς οι “κύκλοι” του;

Διαβάσαμε ότι πηγές του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν ότι  “δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης των μισθών των υπηρετούντων στρατιωτικών”.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι “με το νέο μισθολόγιο δεν προκύπτει εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ, αλλά δημοσιονομική ουδετερότητα”.
Πολύ απλά είναι τα πράγματα…Ή το ΥΠΕΘΑ πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο μισθολογίου που του έχουν στείλει κι έριξε….στα πατώματα όποιον το διάβασε ή οι “ενοχλημένοι” του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να το δώσουν οι ίδιοι στη δημοσιότητα!
Και δύο παρατηρήσεις:
• Η “εξοικονόμηση” που προκύπτει από το μεγαλεπίβολο σχέδιό τους δεν είναι μόνο 300 εκατομμύρια αλλά μεγαλύτερη
• Οι περικοπές που έχουν σχεδιάσει δεν θ΄ αφορούν τη 1η Ιανουαρίου του 2017, αλλά πάντα σύμφωνα με όσα έχουν προετείνει θα είναι αναδρομικές από 1η Ιουλίου! Εκτός αν οι …διαρροές του υπουργείου Οικονομικών όταν μιλάνε για Ιανουάριο, αναφέρονται στο 2016 κι όχι στον Ιανουάριο που έρχεται!
Είναι κατανοητή η ενόχληση πολλών από την δημοσιοποίηση των σχεδίων κατά των ΕΔ, αλλά ο μόνος τρόπος για να πείσουν τον κόσμο ότι δεν πάνε και πάλι το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ για “σφαγή”, είναι να δώσουν στη δημοσιότητα το σχέδιο.
http://www.militaire.gr/