26 Ιουλ 2016

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Αυτές είναι οι μειώσεις ΣΟΚ που προβλέπει!Πόσα κόβουν

Πανικός κι αμηχανία επικρατεί στο Οικονομικό επιτελείο του ΥΠΕΘΑ, μετά  την πρώτη ματιά που έριξαν στο “Ειδικό Φτωχολόγιο” πλέον, των ΕΔ και των ΣΑ που έφτιαξε το Υπουργείο Οικονομικών.

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;
•Σύμφωνα με όσα διάβασαν και υπολόγισαν οι επιτελείς του Οικονομικού το νέο μισθολόγιο οδηγεί σε μειώσεις ακόμη και 250 ευρώ σε χαμηλόβαθμα στελέχη όπως οι υπαξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ!
•Μείωση 150 ευρώ στους κατώτερους  αξιωματικούς.
•Αυξήσεις ως και 50 ευρώ στους ανώτατους.
Συμπέρασμα:θα γίνει …της κακομοίρας! Αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στις ΕΔ.
Οι μανδαρίνοι του υπουργείου Οικονομικούν επιδεικνύουν μια ανεξήγητη αναλγησία.Δεν έδωσαν τη παραμικρή σημασία στις επισημάνσεις της ΓΔΟΣΥ η οποία με έγγραφα και επιχειρήματα προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα,τα οποία είναι:
•Δεν είναι δυνατόν μετά απ΄ όσες περικοπές έχουν υποστεί τα στελέχη των ΕΔ να συζητάμε έστω για νέες μειώσεις.
•Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ακόμη και σκέψεις για μειώσεις όταν ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ.Δεν μπορεί να κόβεις κι άλλα χρήματα σε κόσμο που του χρωστάς!!!
•Δεν μπορεί να πλήττεις με τέτοια αλαζονεία το μοναδικό κομμάτι του κρατικού σου μηχανισμού το οποίο λειτουργεί! Τελευταία απόδειξη το προσφυγικό.Αν δεν το είχαν αναλάβει οι ΕΔ η κατάσταση θα είχε βγει εκτός ελέγχου και αυτό έχει αναγνωριστεί απ΄ όλους! Δεν μπορεί το υπουργείο Οικονομικών οι υπηρεσίες του οποίου έχουν αποδειχτεί ανίκανες να κάνουν τη δουλειά τους -βλέπε φοροδιαφυγή- να επιχειρούν τη διάλυση του μοναδικού τομέα του κρατικού μηχανισμού που εξακολουθεί να λειτουργεί!
•Δεν είναι δυνατόν αυτή τη περίοδο μερικού αριθμολάγνοι γραφειοκράτες να προκαλούν αναταραχή,αναστάτωση και απογοήτευση στο στράτευμα.Αν δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους ας τους εξηγήσουν από το Μαξιμου,από το ΥΠΕΞ,από το ΥΠΕΘΑ τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή και γιατί οι ΕΔ πρέπει να παραμείνουν απερίσπαστες στο έργο τους κι όχι να ασχολούνται με τις ανοησίες που σχεδιάζουν.
•Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους στην πλατεία Συντάγματος ότι είναι υπουργείο Οικονομικών του ελληνικού κράτους κι όχι της ΕΕ ή κάποιου άλλου διεθνούς οργανισμού.
Το Militaire.gr από χθες που έφερε στη δημοσιότητα τις προθέσεις του ΥΠΟΙΚ, για τον καθαρά εισπρακτικό προσανατολισμό του “Ειδικού Φτωχολογίου” των ΕΔ και των ΣΑ, αδιαφορώντας πλήρως και ασεβέστατα προς τις δύο αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, περιμένι  το επόμενο βήμα να γίνει από το ΥΠΕΘΑ. Και εξηγούμαστε:
•Να δώσει στη δημοσιότητα το μισθολόγιο της ντροπής, ώστε να εκθέσει τους “μανδαρίνους” του ΥΠΟΙΚ για το θράσος τους, να απαιτούν 250€ καθαρή μείωση στις αποδοχές των χαμηλόβαθμων στελεχών, όπως είναι οι Υπαξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ, καθαρή μείωση 150€ από τους κατώτερους Αξιωματικούς, αλλά και αύξηση 50+€ στις αποδοχές των ανωτάτων.
•Να μην  προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κρύψει, σχεδιάζοντας συσκέψεις και αποστολές εγγράφων, ώστε να αποφύγει το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.
•Αν αυτό το “ειδικό φτωχολόγιο” καταφέρουν να το κάνουν νόμο του κράτους, έστω με την παραμικρή μείωση σε οποιαδήποτε κατηγορία στελεχών, τότε υπάρχει πραγματικό έλλειμμα πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΘΑ.
Να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους που τους αρέσει η ιστορία ότι οι πραγματικοί στρατιωτικοί ηγέτες πρώτα απ΄ όλα εξασφάλιζαν τα απαραίτητα για τους στρατιώτες τους και μετά φρόντιζαν και τον εαυτό τους.Ας θυμηθούν λίγο την ιστορία του Μέγα Αλέξανδρου ο οποίος στις μεγάλες και δύσκολες εκστρατείες του σε άνυδρες εκτάσεις της Ασίας,όταν τελικά έβρισκε νερό,έδινε διαταγή πρώτα οι στρατιώτες να πιουν και να ξεδιψάσουν και μετά οι στρατηγοί.
http://www.militaire.gr/