26 Ιουλ 2016

Κατάληψη σε παλιό στρατόπεδο στη Μυτιλήνη για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες Παρέμβαση των ιδιοκτητών - Οι Αρχές παρακολουθούν τα τεκταινόμενα

Μία νέα δομή διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος δημιουργήθηκε, εδώ και λίγες ημέρες, στον χώρο ενός πρώην στρατοπέδου στα βόρεια όρια της πόλης της Μυτιλήνης, με την επωνυμία «No Border social center».

Το πρώην στρατόπεδο, ιδιοκτησίας της ALPHA BANK, κατελήφθη από ομάδα αλληλέγγυων στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα και ήδη φιλοξενεί μεγάλο αριθμό μεταναστών, κυρίως από την Αφρική.
Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε την τράπεζα να ενοικιάσει τον χώρο, όμως η ALPHA BANK έκανε γνωστό πως δεν επιθυμεί να εκμισθώσει τους χώρους οι οποίοι είναι πολύ παλιοί, ενώ ζήτησε από τους νεαρούς να το εγκαταλείψουν. Από εκείνη τη στιγμή, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, άνοιξε η μεγάλη σιδερένια πόρτα, τοποθετήθηκε στην είσοδο η επιγραφή «No Border social camp» μαζί με μπαλόνια και ο χώρος άρχισε να λειτουργεί ως δομή για πρόσφυγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο πρώην στρατόπεδο με «δεμένα χέρια», αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κινήσουν διαδικασίες, προκειμένου να επέμβουν. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η διοίκηση της ALPHA BANK έχει ενημερώσει την αστυνομία ότι έχει αναθέσει στο νομικό τμήμα της την υποβολή μήνυσης για κατάληψη του χώρου. Πάντως, μέχρι χθες, η αστυνομία δεν είχε καμιά εντολή να επέμβει.
Σημειώνεται, ότι το παλιό στρατόπεδο γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
http://www.newsbeast.gr/