27 Ιουλ 2016

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: Τι απαγορεύτηκε στις Κάννες λόγω… τρομοκρατίας – Απίστευτα μέτρα στις παραλίες

Cannes_Tsantes
Απίστευτο και όμως το ακούσαμε κι αυτό!
Oι αστυνομικές αρχές των Καννών, του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στην Κυανή Ακτή, απαγόρευσαν
σήμερα τις αποσκευές ή τις τσάντες μεγάλων διαστάσεων στις παραλίες με στόχο να αποτρέψουν κάθε τρομοκρατική επίθεση, δύο εβδομάδες μετά το μακελειό στην πόλη της Νίκαιας, όπου έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι.
Cannes_Tsantes2
Ο δήμαρχος Νταβίντ Λισνάρντ διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλες τις ακτές της πόλης και θα παραμείνει σε ισχύ έως την 31η Οκτωβρίου.
Αυτό το μέτρο, το οποίο ελήφθη στο πλαίσιο της επιβολής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αφορά «την κατοχή και μεταφορά πεζή τσαντών με μεγάλες διαστάσεις (σακίδια, βαλίτσες ή άλλες αποσκευές) η αδιαφάνεια και το μέγεθος των οποίων θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να κρυφτούν στο εσωτερικό τους επικίνδυνα υλικά, όπλα ή εκρηκτικοί μηχανισμοί».
Σε όσους δεν συμμορφώνονται προς το εν λόγω μέτρο ενδεχομένως θα επιβάλλεται πρόστιμο ή θα τους ζητείται να αποχωρήσουν από την παραλία.
Ναυαγοσώστες… κομάντο
Παράλληλα με τα… παράλογα μέτρα, ένοπλοι ναυαγοσώστες φρουρούν τις ακτές της Γαλλίας με σκοπό να αποτρέψουν πιθανή επίθεση τύπου Τυνησίας στους λουόμενους.
Η απόφαση για τη δημιουργία του σώματος των Baywatch Cops δημιουργήθηκε από τον φόβο παρόμοιων περιστατικών με αυτό στις ακτές της Τυνησίας όπου ένοπλος τρομοκράτης εκτέλεσε 38 ανυποψίαστους τουρίστες, μεταξύ των οποίων 30 Βρετανούς.
Άνδρες των ειδικών τμημάτων της γαλλικής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στις ακτές από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου. Στους Γάλλους αστυνομικούς έχει επιτραπεί να οπλοφορούν και εκτός υπηρεσίας μετά την δολοφονία ζευγαριού αστυνομικών από άνδρα με δεσμούς με το ISIS.