28 Ιουλ 2016

Λακόπουλος: Στόχος ο Κ. Καραμανλής "διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις"

Εντύπωση προκαλεί η ανάφορά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου στον Κώστα Καραμανλή σε άρθρο του για την πορεία απαξίωσης του MEGA την οποία παραλληλίζει με την πορεία απαξίωσης και κλεισίματος του
καθημερινου "Βήματος" πριν από μερικά χρόνια.
Ο δημοσιογράφος που έχει διατελέσει στέλεχος και αρθογράφος μεταξύ άλλων στο "Βήμα" και στα "ΝΕΑ", αναφέρει σε άρθρο του στο "anoixtoparathyro.gr": «Εντάξει, οι μέτοχοι αδιαφόρησαν για το Μεγάλο Κανάλι, όπως λένε πολλοί. Άλλος γιατί θέλει να αποχωρήσει, άλλος γιατί δεν έχει λεφτά, ή δεν μπορεί να τα εμφανίσει, άλλος γιατί έχει κάνει άλλες επιλογές. Αλλά πραγματικά το τέλος του είχε προηγηθεί. Με την απαξίωσή του.
Με την αποστροφή του κοινού τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που έπεφτε πάνω σε κάποιες ενημερωτικές εκπομπές του και δελτία ειδήσεων. Αυτό το τέλος έχει την ίδια φωτογραφία που είχε και το τέλος του καθημερινού "Βήματος" πριν από μερικά χρόνια».
Περιγράφοντας την "απαξίωση" του καναλιού σε άλλο σημείο αναφέρει ότι: «Στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές κάποιες φιγούρες άρχισαν να κουνάνε το δάκτυλο στη δημοκρατική παράταξη. Να λοιδορούν τα κόμματά της και τους πολιτικούς της. Να απαξιώνουν τις αρχές και τις ιδέες της. Να αποφαίνονται ως πολιτικοί αντίπαλοι του δημοκρατικού χώρου- του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ- και όχι ως σχολιαστές.
Αργότερα προστέθηκε και ο Κ. Καραμανλής στους στόχους τους "διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις"».
Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Λακόπουλου στον Κώστα Καραμανλή προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά που ο αρθρογράφος δεν απαντάει.
Ποίες είναι οι «υποδείξεις» στις οποίες «δεν συνεμορφώθη» ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, οι οποίες μάλιστα τον πρόσθεσαν «στους στόχους».
Είναι το άνοιγμα της Ελλάδας προς τη Ρωσία και την Κίνα;
Είναι η υπόθεση του βασικού μετόχου;
Είναι οι επιλογές στην ενεργειακή πολιτική της χώρας όπως π.χ. ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδούπολης;
Είναι το "όχι" στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στο Βουκουρέστι.
Είναι το "όχι" στο Σχέδιο Ανάν;
Σε αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για την παραπομπή Γεωργίου ως βασικού υπευθύνου για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος -ώστε η χώρα να οδηγηθεί στη μέγγενη του μνημονίου- η απάντηση στο αν ο Κ. Καραμανλής "προστέθηκε στους στόχους" για τους παραπάνω λόγους αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
http://www.thepressroom.gr/