25 Ιουλ 2016

ΠΑΣΟΚ-κρατια στην Ν.Δ.Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για διαδοχή Κουμουτσάκου από τη Σπυράκη

 Το σενάριο είναι… παλιό. Από την επομένη της επικράτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί ποντάρουν τα χρήματά τους ότι η Μαρία Σπυράκη θα καταλάβει κάποια προβεβλημένη θέση ..
στη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού, με φόντο και την ενισχυμένη πιθανότητα επικράτησης της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ευρωβουλευτής που έσπευσε εξαρχής να στηρίξει τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και πολιτικό παιδί του Αντώνη Σαμαρά, η Μαρία Σπυράκη υπηρετεί μια σειρά από προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να την καταστήσουν αυτό ακριβώς που… ψιθυρίζουν τα σενάρια στο παρασκήνιο της Συγγρού: Διάδοχο του Γιώργου Κουμουτσάκου στο αξίωμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.
Παρόλο που ο παλιός διπλωμάτης δεν τα έχει πάει άσχημα στο πόντιουμ της εκπροσώπησης της Συγγρού, δύσκολα θα αποφύγει την αλλαγή πόστου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακατέψει την εσωκομματική τράπουλα τον Σεπτέμβριο. Ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος άλλωστε, είναι τις περισσότερες φορές το δεύτερο πιο προβεβλημένο πρόσωπο στα ΜΜΕ, μετά τον πρόεδρό του. Μια αλλαγή εικόνας της ΝΔ λοιπόν, εκ των πραγμάτων περνάει και από την αξιοποίηση του Γιώργου Κουμουτσάκου σε κάποιο άλλο πόστο.
Ποιός θα τον αντικαταστήσει; Τα σενάρια επιμένουν ότι θα είναι γυναίκα, και πιο συγκεκριμένα η Μαρία Σπυράκη, η οποία έχει μια σειρά από “συν” στη σχετική λίστα. Γυναίκα, με δημοσιογραφικό παρελθόν, γνώση των Βρυξελλών από τη θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τριβή με τον κομματικό μηχανισμό από την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές του 2014, εξαιρετική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά, ικανοποιητική χημεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδέτερες έως θετικές σχέσεις με την πλειοψηφία των βουλευτών.
Αντίβαρο σε όλα τα παραπάνω αποτελεί φυσικά το γεγονός ότι… προκαλεί αποστροφή στην καραμανλική πτέρυγα, λόγω της διαχρονικά αρνητικής στάσης που είχε κατά του Κώστα Καραμανλή, την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης 2004-2009, θεωρείται ωστόσο ότι αυτό το δεδομένο δεν θα επηρεάσει καθοριστικά τη στιγμή της τελικής επιλογής.
http://ysterografa.gr/