30 Αυγ 2016

Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά..οι ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ του υποσχεθηκαν 20 εκατομμυρια για να καρφωσει!Τι ΖΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!



Mantz_Kouts_Kosk_Pappa
[Ποιον διάλεξε ο υπουργός-καναλάρχης να εκπροσωπήσει το ελληνικό κράτος στο ΣτΕ και ποιον προσέλαβε ως νομικό σύμβουλο; Ποιον άλλον από τον εξέχοντα πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κοσκωτά-Κουτσόγιωργα;]

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*
Ένας κύριος στόχοςτόσο του σκανδάλου Κοσκωτά όσο και του σκανδάλου Παππά είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ. Ποιον όμως διάλεξε ο υπουργός-καναλάρχης να εκπροσωπήσει το ελληνικό κράτος στο ΣτΕ και ποιον προσέλαβε ως νομικό σύμβουλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας; Κάποιον που έχει εμπειρία, το know how. Ποιον άλλον από τον εξέχοντα πρωταγωνιστή του σκανδάλου Κοσκωτά-Κουτσόγιωργα; Φυσικά πρόκειται για τον (ποινικολόγο) Γιάννη Μαντζουράνη, που φυλακίστηκε τότε στον Κορυδαλλό. Όπως αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΪ, ο Μαντζουράνης ήταν δικηγόρος του Καλογρίτσα που συμμετέχει στον «διαγωνισμό» για τις άδειες. Μάλιστα «ο νομικός σύμβουλος του κράτους Γιάννης Μαντζουράνης, εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα».
Αντιγράφουμε από την wikipedia:
«Το Σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα σηματοδότησε, κυρίως, τον αγώνα για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και των τραπεζών. Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου υπήρξε ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς, πλην όμως ενεπλάκησαν σ’ αυτό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. [……]
Μια από τις σημαντικότερες πτυχές του σκανδάλου Κοσκωτά ήταν η εμπλοκή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος έχασε την ζωή του στο Είδικό Δικαστήριο. Ο Κουτσόγιωργας συνδεόταν με τον στενό συνεργάτη του Κοσκωτά Ιωάννη Μαντζουράνη ο οποίος προερχόταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Το φθινόπωρο του 1988 ανοίχτηκε μέσω του Μαντζουράνη ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία. Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες πριν τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα Κρήτης, ο Μαντζουράνης μετέφερε 1.200.000 δολάρια στον λογαριασμό του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο Μαντζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τους Κοσκωτά/Μαντζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα. Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Μαντζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό. Η υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκε έξι μήνες μετά από συνέντευξη του Κοσκωτά στο περιοδικό ΤΙΜΕ όταν ήταν πλέον φυλακισμένος στις ΗΠΑ. Ο Μαντζουράνης όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας σε σχέση με τον Ν. 1806/88 (Κουτσονόμος) που είχε ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου 1988 και θα παρείχε κάποια προνόμια στο Κοσκωτά σε σχέση με τον έλεγχο της Τράπεζα Κρήτης. Η κατάθεση του Μαντζουράνη επέφερε ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο και καίριο πολιτικό πλήγμα για τον Κουτσόγιωργα. Ο στενός σύμβουλος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης γράφοντας για αυτά τα γεγονότα στο βιβλίο του, αναφέρει ότι ο Μαντζουράνης συμφώνησε να καταθέσει και να δώσει στοιχεία εναντίον του Κουτσόγιωργα μετά από συνεννόηση μαζί του και με στελέχη της ΝΔ που του παρείχαν υποσχέσεις για ευνοϊκή νομική μεταχείριση και αμοιβή 20 εκατομμύρια δραχμές. Ο Κουτσόγιωργας κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι ο Ν 1806/88 (Κουτσονόμος) δεν επηρέαζε τις ελεγκτικές δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος. …»
[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)
https://roides.wordpress.com/2016/08/30/30aug16/