30 Αυγ 2016

Πως πήρε την πρώτη άδεια ο Μαρινάκης κόντρα στον Ιβάν! – Τι πρόσφεραν οι άλλοι «6»

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης
Η δημοπράτηση της κάθε μίας άδειας ξεχωριστά έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του RPNtv.gr ολοκληρώθηκαν οι
δύο φάσεις για την πρώτη άδεια και νικητής ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την εταιρεία Alter Ego, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση για τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το RPNtv.gr στην πρώτη φάση, η 5μελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού -που απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης-, ξεκίνησε τη δημοπράτηση από την τιμή εκκίνησης των τριών εκ ευρώ.
Ο κ. Κώστας Κυμπουρόπουλος έμεινε αδρανής. Το ίδιοι και οι κ. Θ. Κυριακού και Στρατής Λιαρέλης. Ο κ. Βλ. Καλογρίτσας «χτύπησε» προσφέροντας 5.000.000 ευρώ. Το ίδιο έκανε κ. Καρ. Αλκαλάι ο οποίος πρότεινε 6.000.000 ευρώ. Τη στιγμή εκείνη τις εντυπώσεις έκλεψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης προσφέροντας 10.000.000 ευρώ! Ο κ. Δημ. Φουρλεμάδης έμεινε αδρανής. Για να έρθει η σειρά του κ. Π. Κυριακόπουλου, ο οποίος επίσης έμεινε αδρανής. Για να σκάσει η προσφορά-«βόμβα» του κ. Βαγ. Μαρινάκη 20.000.000 ευρώ! Η επιτροπή ανέβασε την προφορά στα 25.000.000 ευρώ!
Οι συμμετέχοντες, έχοντας τη δυνατότητα να παραμείνουν αδρανείς, αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη, δεν κατέθεσαν άλλη προσφορά.
Έτσι, στη συνέχεια, η επιτροπή ανέβασε το τίμημα 500.000 ευρώ για να ανταποκριθεί πρώτος ο κ. Ιβάν Σαββίδης δίνοντας 26.000.000 ευρώ, ενώ ο κ. Βαγ. Μαρινάκης να προσφέρει 30.000.000 ευρώ!
Έχοντας απομείνει πλέον μόνο δύο τους, η δημοπράτηση της άδειας πέρασε στη δεύτερη φάση.
Σε αυτό το σημείο οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Οι κ. Σαββίδης και Μαρινάκης παρέδωσαν τις κλειστές προσφορές τους, όπου ανοίγοντας τες η επιτροπή ανακοίνωσε την προσφορά του μεν πρώτου στα 35.000.000 ευρώ και την προσφορά του δεύτερου, τελικού κιόλας νικητή, στα 37.000.000 ευρώ!
Έτσι, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του RPNtv.gr η πρώτη άδεια απονεμήθηκε στον πλειοδότη κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η διαδικασία αυτή περίπου θα ακολουθηθεί μέχρι να κατακυρωθούν και οι τέσσερις άδειες.
ΥΓ: Τα όσα διαβάσατε παραπάνω φυσικά και θα μπορούσαν να είναι πραγματικά γεγονότα. Να βασίζονται σε ακριβές, αποκαλυπτικό, αποκλειστικό παρασκήνιο. Όπως αληθή θα μπορούσαν να είναι όλα αυτά τα δήθεν αποκαλυπτικά και αποκλειστικά που ήδη γράφτηκαν σε ιστοσελίδες, γράφονται αυτή την ώρα, ή πρόκειται να γραφτούν τις επόμενες ώρες, έως ότου μάθουμε την πραγματική αλήθεια και το πώς όντως διεξήχθη η διαδικασία. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια! Στο περίπου μπορούμε να ξέρουμε και να υπολογίσουμε, ακριβώς όμως τι συμβαίνει ουδείς γνωρίζει!   
ΥΓ(2): Σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας, το οποίο λειτουργεί υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο, είναι το γεγονός ότι οι προσφορές είναι δεσμευτικές. Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος που θα προσφέρει «Χ» ποσό διεκδικώντας άδεια στην οποία δεν θα ανακηρυχθεί πλειοδότης, δεν μπορεί να ανακηρυχθεί πλειοδότης άλλης άδειας με προσφορά μικρότερη από «Χ». Θα υποχρεωθεί να καταβάλει ως τίμημα την υψηλότερη προσφορά που κατέθεσε σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.
http://rpntv.gr/