30 Αυγ 2016

ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Ανέβαλε την επίσκεψη στη Τουρκία

7903bf878a87feed5918dea95cdc4d56
Νέα κρίση περνάει από ότι φαίνεται η σχέση του Ρώσου Πρόεδρου Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Προφανώς πειραγμένος ο Ρώσος Πρόεδρος από τις επιθέσεις της Τουρκίας στην Συρία,
που ξεκίνησαν εναντίων των Τζιχαντιστών και του Ισλαμικού κράτους αλλά κατέλληξαν να πλήτουν Κούρδους και δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ντιμίτρι Πεσκόφ, του που είναι εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δεν θα κάνει τελικά το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Άγκυρα για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό φιλικό αγώνα ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία που θα γινόταν στην Αττάλεια στις 31 Αυγούστου.
Την επίσκεψη αυτή πριν από λίγες ημέρες είχαν πανηγυρικά αναγγείλει τα τουρκικά με΄σα μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο του νέου καλού κλίματος που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών.
Βέβαια φαίνεται πως η Τουρκία «έχυσε» την καρδάρα με το γάλα καθώς οι επιθέσεις που πραγματοποιεί στη Συρία μάλλον έχουν τσαντίσει αρκετά τον «Τσάρο».
Όπως ήταν επόμενο η είδηση της μη άφιξης του Ρώσου προέδρου έχει «παγώσει» την Άγκυρα και οι Τούρκοι έχουν άρχισε αντιλαμβάνονται ότι το τίμημα των επιχειρήσεων τους στην Συρία μάλλον θα είναι πολύ βαρύ.