30 Αυγ 2016

Ο Ερντογάν ιδρύει ψευδοκράτος (με συνταγή Κύπρου) στη βόρεια Συρία – «Πρόεδρος» ο Χίτο

Σε ανακοίνωση του Νοτίου Μετώπου (της συλλογικής διοίκησης των «μετριοπαθών» τζιχαντιστικών ομάδων της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη νότια Συρία) διαβάζουμε ότι η Τουρκία θα
εγκαταστήσει την εξόριστη «κυβέρνηση» της Συρίας, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Συμμαχία των επαναστατικών και αντιστασιακών οργανώσεων της Συρίας το 2013, στην «απελευθερωμένη» στις 24 Αυγούστου από τα Τουρκικά τανκς Τζαραμπλούς.
Μια κίνηση που διπλωματικά ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία ψευδοκράτους – τουρκικού προτεκτοράτου στη βορειοδυτική Συρία από την Τουρκία και επανάληψη τη μέθοδο της Αλεξανδρέττας το 1937 και της βόρειας Κύπρου το 1974.
Ποια είναι αυτή η «μεταβατική συριακή κυβέρνηση» όπως ονομάζεται;
Πρόεδρος ο Γασάν Χίτο (Ghassan Hitto), γεννημένος στην Δαμασκό από Κουρδική οικογένεια, από το 1980 μετανάστης στις ΗΠΑ και στο Τέξας, απόφοιτος του Purdue το 1989, έκανε μάστερ το 1994. Ανακατεύτηκε στην ακαδημία Λαμπροί Ορίζοντες που ιδρύθηκε από μια οργάνωση με το όνομα Ίδρυμα Ισλαμικών Υπηρεσιών (στο βιογραφικό του ιδρύματος αναφέρεται η παροχή καλής ισλαμικής εκπαίδευσης που θα συμβάλλει στην μελλοντική Ισλαμική Ούμα (την παγκόσμια θεωρητικά επικράτηση της ισλαμικής κοινωνίας). Στους στόχους όμως του Ιδρύματος αυτού αναφέρονται 5 στόχοι και μέσα σε αυτούς είναι και η δημιουργία του Ισλαμικού Δικαστηρίου του Τέξας.
Στο τέλος του 2012 ο Χίτο μετανάστευσε στην Τουρκία. Ο προφανής στόχος ήταν η εμπλοκή του στα πολιτικά πράγματα της Συρίας.
Αυτός λοιπόν ο «μετριοπαθής» ισλαμιστής το 2013, σε εκλογές μεταξύ των μελών της εξόριστης Συμμαχίας, έλαβε 35 από τις 48 ψήφους ενώ 12 μέλη της συμμαχίας την παράτησαν και έφυγαν ακριβώς λόγω της εκλογής του.
Η σχέση του με την Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι προφανείς και ο έλεγχος της επί ολόκληρης αυτής της εξόριστης κυβέρνησης είναι δεδομένος σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές.
Ο Ερντογάν λοιπόν παίρνει αυτόν τον εξόριστο από το Τέξας «μουσουλμάνο αδελφό» και τον μεταφέρει για πρώτη φορά μετά το 1980 στην Τζαραμπλούς ως «κυβέρνηση» ΟΛΗΣ της Συρίας. Κίνηση που σημαίνει πολύ απλά τα εξής:
1) Θα αποκτήσει νομιμοποίηση στην εκκαθάριση των Κούρδων στη βόρεια Συρία αφού θα του ζητά μια «συριακή» (ψευδο)κυβέρνηση να επέμβει.
2) Σε περίπτωση που στερεοποιήσει την κατοχή του στα εδάφη που θα καταλάβει θα προκαλέσει «εκλογές» με την απειλή των όπλων που θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την κυβέρνηση του Χίτο.
3) Σε περίπτωση που διπλωματικά δεν υπάρχει μια γρήγορη λύση για όλη την Συρία τότε θα ανεξαρτητοποιήσει τον βορρά στερώντας κάθε δικαίωμα στους Κούρδους για εδάφη δυτικά του Ευφράτη, αλλά ίσως και ανατολικά.
Η τουρκική διπλωματία αναπτύσσει ένα σχέδιο της με τον παραδοσιακό της τρόπο: εισβολή, κυβέρνηση μαριονέτα με ελεγχόμενες εκλογές, ανεξαρτητοποίηση που σημαίνει προσάρτηση. 70 χρόνια συνταγή!
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν (όπως και ο Χίτο) γίνονται όργανα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δεν φαίνεται προς το παρόν να απασχολεί κανέναν στη Δύση.
Ανικανότητα ή μυστική διπλωματία κάποιων κυβερνήσεων που οραματίζονται επανάληψη μιας μινι-ισλαμικής αυτοκρατορίας που θα έλυνε μέσω αυτής πιο εύκολα τα γεωπολιτικά της ζητήματα; Ο Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ ξέρουν καλύτερα ίσως…
http://www.tribune.gr/