30 Αυγ 2016

Έρχεται “φουρτούνα κοινωνικού αυτοματισμού” κατά των στρατιωτικών για το μισθολόγιο

Οι στρατιωτικοί σίγουρα δεν έχουν καμία αγωνία για το ποιος θα πάρει ή δεν θα πάρει τηλεοπτική άδεια…Έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν και πολύ μεγαλύτερες αγωνίες να
ασχοληθούν. Όσο όλοι σήμερα και ίσως και τις επόμενες ημέρες, να ασχολούνται με τα τηλεοπτικά κανάλια, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται ακόμη σχέδια για το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών.
Οι αντιδράσεις από το ΥΠΕΘΑ αναμενόμενες και τα όσα γράφτηκαν εγκαίρως από τοMilitaire.gr  περί περικοπών καλυμμένων απο το τρικ της  “προσωπικής διαφοράς”, χάλασαν τα σχέδια.
Σύμφωνα με όσα έγραψε το Βήμα τη Κυριακής, την περασμένη Παρασκευή ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απείλησε ακόμη και με αποχώρηση, αν το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών προβλέπει περικοπές.
Οι πληροφορίες λένε ότι η ενεργοποίηση του “κοινωνικού αυτοματισμού” είναι θέμα…χρόνου. Το κόλπο παλιό και δοκιμασμένο…Το κλίμα που διαμορφώνεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι της γνωστής λογικής: “Αφού δεν μπορούμε να κόψουμε λεφτά από τους στρατιωτικούς, θα πρέπει να τα βρούμε απ΄ αλλού”! Σ΄ αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα…
Το χαρτί αυτό έχει παιχτεί όπως πραναφέραμε κι άλλες φορές. Τότε πιθανόν να είχε “δουλέψει” σε κάποιο κομμάτι της κοινής γνώμης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού έχει πια καεί. Μεσολάβησαν πολλά και σημαντικά που δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Το προσφυγικό και η αντιμετώπισή του εξ ολοκλήρου από τις ΕΔ ήταν το τελευταίο.
Όμως αυτό που έπαιξε βασικό ρόλο στο να μην μπορεί να είναι ενεργό το χαρτί του “κοινωνικού αυτοματισμού”, είναι το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί έπαψαν να είναι σιωπηλοί.
http://www.militaire.gr/