30 Σεπ 2016

Ανοιχτή επιστολή στον σύντροφο ΠΑΣΟΚτζή: δεν βρέχει, σας φτύνει όλη η κοινωνία.

Σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή, 
Πριν λίγες μέρες, συνεργάτης του koolnews μού μετέφερε την έντονη ενόχληση στελεχών και «φίλων» του ΠΑΣΟΚ, για το κομμάτι που γράφτηκε στο site σχετικά με το γράμμα της μικρής Ηλιάνας.
Συγκεκριμένα ζήτησαν να ανασκευάσει ο συντάκτης ή να κατέβει το άρθρο. Αν ζούσαμε στη δεκαετία του ’80, η πλήρης φράση θα ήταν «να ανασκευάσει ο συντάκτης ή να κατέβει το άρθρο, μην σας στείλουμε όλους στον Έβρο» (ίσως η πιο ΠΑΣΟΚ έκφραση - απειλή όλων των εποχών), αλλά καλώς ή κακώς δεν ζούμε στη χρυσή εκείνη δεκαετία, κανείς δεν θα στείλει κανέναν στον Έβρο και κανένα κείμενο δεν κατέβηκε επειδή το ζήτησαν «από την Κλαδική». Επιπλέον στα δικά μου μάτια, μόνο κακό δεν είναι να «ενοχλούνται» όλα τα κόμματα με πράγματα που γράφονται κατά καιρούς σε ένα συγκεκριμένο μέσο - και πίστεψέ με, έχουν ενοχληθεί όλα τα κόμματα με πράγματα που έχουμε γράψει, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον κάτι κάνουμε καλά. 
Πάμε στο θέμα μας όμως: γιατί ενοχλήθηκες σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή; Επειδή το γράμμα της μικρής Ηλιάνας ήταν αληθινό κι εμείς κάναμε πλάκα; Ας υποθέσουμε ότι ήταν αληθινό λοιπόν, χάριν της συζήτησης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή; Αν το γράμμα της μικρής Ηλιάνας ήταν οριτζινάλε ή τρολιά ή αν γελάει ο κόσμος και κάνει πλάκα, με ένα κόμμα που κάποτε ψήφιζε σχεδόν ένας στους δυο ψηφοφόρους;
Ο κόσμος κάνει πλάκα με το ΠΑΣΟΚ, ανεβάζει φωτογραφίες, βάζει ΠΑΣΟΚικά ενθύμια στο e-bay, βρίσκει στα συρτάρια του μπρελόκ με πράσινους ήλιους και παίζει στο youtube τον «Ήλιο τον Πράσινο» και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», όχι από λατρεία στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε όμως από νοσταλγία για το ΠΑΣΟΚ των 80’s και των 90’s. Συγνώμη που το μαθαίνεις από μένα σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή, αλλά ο κόσμος κοροϊδεύει εκείνη την εποχή της κονόμας και της μίζας, των διορισμών και των ρουσφετιών, του «Τσοβόλα δώστα όλα» και του βολέματος, που είναι εν πολλοίς υπεύθυνη για τα σημερινά χάλια. Κοροϊδεύει το ΠΑΣΟΚ εκείνο που κληροδότησε ό,τι πιο νοσηρό και κομπιναδόρικο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, το ΠΑΣΟΚ που μετάγγισε τις «αρχές» και τη νοοτροπία της λαμογιάς και της απατεωνιάς στις επόμενες γενιές, που έγινε «πρότυπο», που στελεχώνει σε μεγάλο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το σημερινό «μετα-ΠΑΣΟΚ» που κυβερνάει γεμάτο στελέχη που πήδηξαν από το πράσινο καράβι, μόλις το είδαν να μπατάρει. 
Σε ενοχλεί σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή η πλάκα για το γράμμα της μικρής Ηλιάνας; Δεν σε πειράζει το «πάρτυ - ΠΑΣΟΚ» στα νότια προάστεια, με τις Μπελβεντέρε και τα σημαιάκια που ανεμίζουν; Νομίζεις ότι ο κόσμος εκεί λατρεύει ΠΑΣΟΚ ή κοροϊδεύει; Νομίζεις ότι νοσταλγεί το κόμμα ή τις μέρες της αφθονίας, των δανεικών και του Χρηματιστηρίου; Πιστεύεις ειλικρινά ότι «πάλι με χρόνια και καιρούς/ πάλι δικό σας θά’ναι» βλέποντας τον κόσμο να έχει στα χείλη την ΠΑΣΟΚάρα; Δεν καταλαβαίνεις ότι όλοι αναπολούν με πικρή νοσταλγία εκείνες τις μέρες με τα «γαμοδάνεια» και τα «διακοποδάνεια» που εγκρίνονταν πριν από σένα για εσένα, τις Καγιέν και τις SLK, τα ταξίδια στο εξωτερικό για Σαββατοκύριακο και τα χειροποίητα κοστούμια; Την ψεύτικη ζωή με τα λεφτά που χαλάγαμε χωρίς να έχουμε, αλλά δεν μας ένοιαζε και πολύ διότι όσα φάμε, όσα πιούμε και όσα αρπάξει ο κώλος μας;
    Σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή, ο κόσμος «αγαπάει να σπάει πλάκα» με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αδιαφορεί για το ΠΑΣΟΚ όταν καλείται να ψηφίσει. Γι’ αυτό «αναγκάστηκες» να βάλεις στη μαρκίζα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλιώς θα έμενες εκτός Βουλής, γι’ αυτό «έχεις πέσει στον έρωτα» του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη κι αυτός δεν σε θέλει, γι’ αυτό κατάφερες ακόμα και να διώξεις από το «μαγαζί» τον γιο αυτουνού που το άνοιξε..
.
    Σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή, ο κόσμος ξέρει ότι εκείνες οι μέρες της χλιδής δεν πρόκειται να ξαναέρθουν. Διότι φάγαμε, ήπιαμε, γλεντήσαμε κι όταν ήρθε ο λογαριασμός, αποφασίσαμε ότι δεν γουστάρουμε να πληρώσουμε διότι τα πακέτα από την Ε.Ε. είχαν γίνει λουλούδια στα μπουζούκια. Και τη βασική ευθύνη σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή την έχει το ΠΑΣΟΚ - μέσα σου βαθιά το ξέρεις καλά. Οπότε μην τσαντίζεσαι όταν κάποιος κάνει πλάκα με το γράμμα της μικρής Ηλιάνας ή αν τσαντίζεσαι, να τσαντίζεσαι και με το «πάρτυ - ΠΑΣΟΚ» και με όλα αυτά που λέγονται και γράφονται καθημερινά για την ΠΑΣΟΚάρα και γελάει και το παρδαλό κατσίκι. 
    Δεν βρέχει σύντροφε ΠΑΣΟΚτζή. Σε φτύνουν - κι όχι για να μην σε ματιάσουν. Καλό είναι να καθίσεις κάτω από μια ομπρέλα, ιδανικά την περίφημη ομπρέλα του Τζουμάκα από την παραλία. Είναι και μεγάλη, οπότε λογικά χωράει όλους τους εναπομείναντες συντρόφους. 
Μετά τιμής
Ζεσουί ΠΑΣΟΚ