28 Σεπ 2016

Επενδυτές σε Ντράγκι: Επένδυσε πρώτα εσύ στην Ελλάδα και μετά θα ακολουθήσουμε

Ο Michel Danechi δεν πείθεται ακόμα απ' το στόρι της ελληνικής ανάκαμψης.
Καθώς οι Έλληνες επιχειρηματικοί ηγέτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παρουσίασαν σε επενδυτές, την περασμένη εβδομάδα, στο Λονδίνο,
μία λίστα με τους λόγους, γιατί οι αποτιμήσεις στα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, τα καθιστούν ελκυστικά, η Duet Asset Management του Danechi τα έλαβε υπόψη της. Ωστόσο, αυτό που θέλει να δει, είναι η Ελλάδα να δείξει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα στις δεσμεύσεις που έχει λάβει, έναντι των Ευρωπαίων δανειστών ούτως ώστε να καταφέρει να περιληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
«Η ελκυστική αποτίμηση υπάρχει, αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα», λέει ο Danechi, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση 1,5 δισ δολ. σε περιουσιακά στοιχεία στις αναδυόμενες αγορές στο Duet. «Εάν η Ελλάδα ενταχθεί στο πρόγραμμα QE τότε η διάθεση θα αλλάξει αυτόματα προς το θετικό».
Οι επενδυτές δεν βιάζονται να βάλουν λεφτά σε μία αγορά όπου η αξία των μετοχών και των ομολόγων έχουν επανειλημμένα καταρρεύσει.