29 Σεπ 2016

Αποκομμένος από την ίδια του την κοινοβουλευτική ομάδα ο Μητσοτάκης

Τα σχεδόν άδεια «γαλάζια» έδρανα που υπήρχαν στην δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ περίμεναν πως μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την οικογένεια Καλογρίτσα, για την τράπεζα Αττικής αλλά και μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σήκωνε κατακόρυφα τους τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό.
Τις προσδοκίες τους διέψευσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα να του κουνά το δάχτυλο για την διαφθορά και την διαπλοκή και ο ίδιος να μην απαντά. Η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα δεν πίστευε ότι θα άκουγε μια ομιλία μόνο για την παιδεία, μετά τα όσα έχουν συμβεί και τα οποία έχουν προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβέρνηση.
Η γκρίνια ήταν έντονη στους διαδρόμους και στο καφενείο της βουλής. Βλέποντας αυτό το κλίμα στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικοινωνιολόγοι και μη, άρχισαν τα τηλέφωνα σε ιδιοκτήτες και διευθυντές ΜΜΕ με σκοπό να μην περάσει προς τα έξω η δυσαρέσκεια που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ για την εμφάνιση του προέδρου του κόμματος.
Μάλιστα και ενώ είχε ολοκληρωθεί η πρωτολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεργάτες του διέρρεαν στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε "υπεύθυνος με προτάσεις και όραμα για την Παιδεία και την Ελλάδα", ενώ οι ίδιες πηγές πρόσθεταν, πως "ο κ. Τσίπρας ήταν διχαστικός για τη χώρα και απολογητικός για τις σχέσεις του με τη διαπλοκή".
Την ίδια στιγμή που γινόντουσαν οι διαρροές γαλάζιοι βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί στο εντευκτήριο της βουλής έβραζαν από αγανάκτηση. «Καταφέραμε να αναστήσουμε τον Τσίπρα. Την Τρίτη το βράδυ με τα προαπαιτούμενα και τα χαρτιά που τους πέταξαν οι πρώην σύντροφοι τους από τα θεωρεία της βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και σήμερα (σ.σ. χθες) καταφέραμε να τους συσπειρώσουμε πάλι» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να είναι αποκομμένος από την ίδια του την κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του επιτελείου του Μοσχάτου και της Κ.Ο καθώς ο Κώστας Τσιάρας που έχει ουσιαστικά αυτό τον ρόλο ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη και δείχνει να είναι υπ ατμόν.
Επίσης δεν πέρασε απαρατήρητη και η απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κρίσιμη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. «Σε μια τέτοια συζήτηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, θα απουσίαζε ο Τσίπρας αν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» αναρωτήθηκε βουλευτής της ΝΔ δείχνοντας το κλίμα απόγνωσης που επικρατεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την προ ημερησίας συζήτηση απουσιάζαν τοσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Επίσης είθισται στην αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου ή πριν από τις συζητήσεις σε επίπεδο πολίτικών αρχηγών να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κάτι το οποίο δεν συνέβη. 
http://www.thepressroom.gr/