26 Οκτ 2016

Στην αποπληρωμή του χρέους δίνει τα έσοδα από το νέο του βιβλίο ο Βαρουφάκης!


Λέμε και καμιά μαλ@κία για να γελάμε...

Μην έχετε καμία αμφιβολία… Τον Γιάνη Βαρουφάκη τον “παντρευτήκαμε”. Από τη στιγμή που εισέβαλε με τόσο θυελλώδη τρόπο στην εθνική καθημερινότητα,

στο περιθώριο της… επικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους στην οποία πρωταγωνίστησε, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνηθίσει ο ίδιος στην ιδέα ότι έχει περάσει πλέον στο περιθώριο.

Δεν το βλέπει ως… περιθώριο. Και φυσικά, δεν έχει καμία όρεξη να σταματήσει να μας απασχολει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Τελευταίο “χτύπημα”; Το νέο βιβλίο που έγραψε, για το… δράμα της Ευρώπης. Τίτλος, “Η αρπαγή της Ευρώπης”, και υπότιτλος “Οι ρίζες της καταστροφικής διαχείρισης μιας αναπόφευκτης κρίσης”.

Στη νέα συγγραφική παρέμβασή. ο πρώτος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα περιγράφει το πώς δημιουργήθηκε η ευρωζώνη, με… μελανά χρώματα, και υποστηρίζοντας ότι χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι καταδικασμένες να διατηρούν τον ρόλο του “μονίμως αφερέγγυου δανειολήπτη”.

Να δούμε τουλάχιστον αν τα έσοδα από αυτό το βιβλίο θα πάνε… εκεί που πρέπει. Δηλαδή στην αποπληρωμή του χρέους, το οποίο κανιβάλισε με τις πολιτικές που ακολούθησε το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μαρίκα Λυσιάνθη
http://ysterografa.gr/