26 Οκτ 2016

ΕΧΕΙ ΘΡΑΣΟΣ ολοι οι ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ!! Δείτε τον Κούρδο βουλευτή που ζητάει ελληνικά νησιά κι αποκαλεί προδότη τον Ερντογάν (ΦΩΤΟ)

Pir01

Ονομάζεται Ζιγιά Πιρ κι είναι βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015.

Pir02
Ο συγκεκριμένος κύριος που εκπροσωπεί το ταραγμένο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είναι μάλιστα και ανιψιός ιδρυτικού μέλους του PKK, μάλλον… ζήλεψε την δόξα του Ερντογάν και τον κατηγορεί ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν.
Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 13 αναρτήσεις έχει κάνει στο Twitter, ο Κούρδος βουλευτής και σε αυτές αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.
Μας ενημέρωσε μάλιστα και ποιά νησιά είναι: η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα κ.ά. Και δεν μένει εκεί. Ο Ζιγιά Πιρ κατηγορεί τον Ερντογάν για εθνική προδοσία και μειοδοσία.
Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, ισλαμιστές και κεμαλιστές επιδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες σε μια ιδιότυπη κούρσα εθνικιστικής πλειοδοσίας στην Τουρκία με «έπαθλο» το Αιγαίο. Διαφωνούν ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά προφανώς συμφωνούν ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική «κατοχή» ενώ «δεν θα έπρεπε».
Παρότι ο Ζιγιά Πιρ εκπροσωπεί το κουρδικό κόμμα ο ίδιος είναι… Τούρκος. Έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία και επέστρεψε στην Τουρκία το 2015, οπότε και εξελέγη βουλευτής στις τάξεις του HDP. Τότε ήταν που η φιλοκουρδική παράταξη μπήκε για πρώτη φορά ως ενιαίο κόμμα στο κοινοβούλιο.
Πηγή: Ethnos.gr