16 Οκτ 2016

Ο Παυλόπουλος έκοψε τον αέρα στον θρασύ Αλβανό

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έβαλε στη θέση του τον προκλητικό πρόεδρο της αλβανικής Βουλής Ιλίρ Μέτα. «Η ειρηνική, δημιουργική και ειλικρινής συμπόρευση των λαών στηρίζεται πάντοτε στον σεβασμό της Ιστορίας και του διεθνούς δικαίου» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ
όβοντας μια και καλή τον αέρα με τον οποίο ο κ. Μέτα θέλησε να προβάλει τις αλυτρωτικές θέσεις της χώρας του στην Αθήνα θέτοντας έστω και εμμέσως θέμα «Τσάμικου».

«Εμείς οι Ελληνες έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε την Ιστορία, γιατί την Ιστορία τη βλέπουμε όπως πρέπει να γράφεται, όπως μας το δίδαξαν ο Θουκυδίδης και ο Ηρόδοτος. Και δεν το δίδαξαν μόνον σε εμάς, το δίδαξαν σε ολόκληρο τον κόσμο» ήταν η επόμενη φράση του κ. Παυλόπουλου για να περάσει σε ακόμη ένα μείζον θέμα για την Ελλάδα, καλώντας τον πρόεδρο της αλβανικής Βουλής να σεβαστεί η χώρα του τα δικαιώματα της ελληνικής ομογένειας και να δώσει ένα τέλος στην εκκρεμότητα των άταφων Ελλήνων νεκρών που έπεσαν στην Αλβανία. «Πρέπει να βρουν τον τάφο τους, το επιβάλλει η Ιστορία, το επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, κυρίως όμως το επιβάλλει ο ίδιος ο ανθρωπισμός» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Μέτα ευχαρίστησε και προσκάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Αλβανία και σημείωσε: «Οι σχέσεις μας πρέπει να είναι αδελφικές, όπως είναι σήμερα οι σχέσεις ανάμεσα στους Ελληνες και τους Αλβανούς, όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά και εδώ, στην ίδια την Ελλάδα».