29 Νοε 2016

Δραχμή αντί ευρώ το δίλημμα των επόμενων εκλογών;...

Μπροστά στις κάμερες υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης ορκίζονται πίστη στο ευρώ. Ότι θα κάνουν τα πάντα για να κλείσουν τη συμφωνία, να μην υπάρξει ρήξη με τους δανειστές, να προχωρήσει η χώρα εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη εντός του ΣΥΡΙΖΑ ένα ισχυρό λόμπι της δραχμής το οποίο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις λέει ξεκάθαρα ότι η μόνη λύση είναι να βγούμε από το ευρώ και να επιστρέψουμε στη δραχμή. Μιλώντας με κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν ισχυρά ερείσματα σε κορυφαίους υπουργούς, αυτό που βγαίνει είναι η αίσθηση πως το σχέδιο Β του Βαρουφάκη δεν έχει εγκαταλειφθεί. Όπως δεν έχει εγκαταλειφθεί και το σχέδιο του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου για παράλληλο νόμισμα. Όσο κι αν επισήμως λέει ότι αυτά τα έλεγε ως ακαδημαϊκός κι όχι ως μέλος της κυβέρνησης, κάποιοι που τον ξέρουν λένε ότι δεν έχει ξεχάσει και αυτό το σενάριο, κι όταν έρθει η ώρα θα βγει μπροστά.
Πριν από δύο ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή είπε ότι προχωρά το σχέδιο της κυβέρνησης για δίκτυο συνεταιριστικών τραπεζών σε όλη την Ελλάδα το οποίο θα είναι υπό τον έλεγχο του κράτους κι όχι του SSM μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ενώ και ο Γιάννης Δραγασάκης, ακόμη και σε επίσημες ομιλίες του δεν ξεχνά να αναφερθεί στο παράλληλο τραπεζικό σύστημα.
Πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας το Antinews με στέλεχος της κυβέρνησης αυτό που έλεγε είναι ότι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για την Ελλάδα είναι να διαλυθεί το ευρώ και η Ελλάδα να γυρίσει σε εθνικό νόμισμα. Περιέγραφε μάλιστα ένα σχέδιο το οποίο έλεγε ότι για ένα – δύο χρόνια, μέχρι να προσαρμοστεί η οικονομία και να κλειδώσει μια ισοτιμία δραχμής – ευρώ, θα υπάρξει μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης, όμως, μετά θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και απλά… θα καταναλώνουμε τα ελληνικά προϊόντα.
Ξέχασε βέβαια να πει ότι ούτε πετρέλαιο έχουμε, ούτε κρέας, ούτε καν πατάτες. Θα είναι φυσικά ο τουρισμός φθηνός για τους ξένους, κάτι είναι κι αυτό.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Κουρή θα διαπιστώσει την τάση προτροπής στον «Αλέξη» να τα σπάσει και να σηκωθεί και να φύγει από την ΕΕ. Και όλα αυτά υπό την παρασκηνιακή «δουλειά» που κάνουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, σε δολάρια, λίρες και χρυσό και την επόμενη ημέρα που η χώρα θα γυρίσει στη δραχμή θα έρθουν στην Ελλάδα να «επενδύσουν», ήτοι να αγοράσουν τα πάντα έναντι πινακίου φακής.
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ οι φωνές των δραχμιστών ενισχύονται και το σχέδιο είναι να προετοιμάσουν την κοινωνία για ένα δημοψήφισμα με αυτό ακριβώς το δίλημμα: Ευρώ ή δραχμή. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι έχουν φτιάξει μια κυβέρνηση η οποία ενώ έχει μια κλεισμένη συμφωνία κάνει ότι διαφωνεί.
Όταν βγαίνουν στο φως πληροφορίες ότι οι δανειστές ζητούν εκ περιτροπής εργασία και διαθεσιμότητα υπαλλήλων έναντι μισού μισθού. Όταν βγαίνουν φήμες για φορολόγηση των αναλήψεων ή των καταθέσεων. Όταν λένε από την κυβέρνηση ότι η τρόικα τους πιέζει για κατάργηση του αφορολόγητου, των επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και άλλων ελαφρύνσεων που θα οδηγήσουν σε απόλυτη φτωχοποίηση. Όταν έβαλαν στην κυβέρνηση παγκοσμίως αγνώστους σαν την Αχτσιόγλου για να διαχειριστούν το μέλλον της χώρας και να υπογράψουν τα πάντα, ακόμη και την επιστροφή στη δραχμή. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας βάζουν σε υποψίες;
Η κυβέρνηση περιμένει την αναταραχή στην Ευρώπη λόγω δημοψηφίσματος στην Ιταλία, των εκλογών στην Αυστρία αλλά και της γαλλικής περιπέτειας με την Λεπέν. Όλα αυτά μπορεί να φέρουν την ΕΕ στα πρόθυρα της διάλυσης, σε συνδυασμό με τον Ντ. Τραμπ που ίσως είναι το καλύτερο δώρο για τους Συριζαίους οι οποίοι θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη.
Ρωτάμε λοιπόν εμείς: Μήπως οι επόμενες εκλογές δεν είναι Αλέξης κατά Κυριάκου αλλά δραχμής αντί ευρώ;
http://www.antinews.gr/