30 Νοε 2016

ΒΟΜΒΕΣ Σακελλαρίου για δικαστές που μονιμοποίησαν τα μνημόνια και το PSI και το εξαργύρωσαν με θέσεις

Μια καταγγελία που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της σάπιας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επί σειρά ετών, αλλά κυρίως για τα χρόνια της κρίσης, έκανε  από το βήμα της 32ης τακτικής γενικής συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος,
ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου.
Όσα είπε ο ανώτατος δικαστής χρίζουν προφανώς έρευνας αφού – αν ευσταθούν- αποτελούν πιθανότατα το θεμέλιο της αναξιοπιστίας που γύρω από τη Δικαιοσύνη.
Και ουσιαστικά αποτελούν την «απόδειξη’ όσων αντιλαμβανόμαστε όλοι τόσα χρόνια αλλά δεν είχαμε τα στοιχεία για να το υποστηρίξουμε δημόσια.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς αφού αυτά τα λέει ένας ανώτατος δικαστής. Θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος δεν υπηρέτησε κανένα συμφέρον στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αντιπαρέβαλε αυτή την υπόθεση με τις αντίστοιχες για τα μνημόνια και το PSI και άφησε υπόνοιες ακόμα και για –τυχόν- συναλλαγή: «Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα  και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς μερίδιο προσωπικής ευθύνης.
Ας δούμε τις αποφάσεις  για τα Μνημόνια και το PSΙ ..Δεν  έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως  επηρεάζουν την υπηρεσιακής τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς  αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι  και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός».
Από μόνη της η διασύνδεση της στάσης ενός δικαστή σε μια δικαστική απόφαση- η οποία αφορά την κρίση του επί μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής της εκάστοτε κυβέρνησης- αποτελεί μια αιχμή που σηκώνει είτε πολύ συζήτηση , είτε – πολλώ δε μάλλον όταν γίνεται από ανώτατο δικαστή- αποδείξεις. Δηλαδή ονόματα και διευθύνσεις.
Γιατί – ελπίζοντας πως δεν αδικούμε τον πρόεδρο του ΣτΕ στην ερμηνεία της φράσης του- προφανώς υπονοεί ότι κάποιοι εξαργύρωσαν την ψήφο τους υπέρ της συνταγματικότητας του μνημονίου και του PSI με θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στα ανώτατα δικαστήρια.
Η’ κάποιοι άλλοι έτυχαν –προφανώς- δυσμενούς εξέλιξης στην καριέρα τους όταν μειοψήφησαν σε αυτές τις υποθέσεις. Το γεγονός ότι αυτά τα λέει ένας κορυφαίος παράγοντας στο χώρο της Δικαιοσύνης , ακόμα κι να πρόκειται για εικασίες ή αόριστες διαπιστώσεις από μόνο του αποτελεί θέμα πρώτης γραμμής.
kontranews.gr