30 Δεκ 2016

Σε Εταιρία-Φάντασμα Θα Πήγαιναν τα €4,000,000 της Ρόδας του Καμίνη? Άφαντος ο Δήμαρχος , Μερος 2ον.

Τα Δεδομένα
Η Δημαρχία Καμίνη αποφασίζει να δημιουργήσει την ‘’Αθήνα από Ψηλά’’, μέσα από την ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση της Πλατείας Συντάγματος σε κάποιον που θα έχει Ρόδες.
- Προς υλοποίηση του σκοπού αυτού, η Δημαρχία Καμίνη, διενεργεί κάποιου είδους διαγωνισμό(?), διαδικασία (?), ανάθεση (?) ώστε να βρεθεί ενδιαφερόμενος Ροδάς. Κάπως το έστησαν πάντως, περιμένουμε τον ίδιο τον Δήμαρχο να μας πει. 
Ο Ενδιαφερόμενος βρέθηκε και κρίθηκε ικανός απο τη Δημαρχία Καμίνη να επιλέξει, να μεταφέρει, να τοποθετήσει την Ρόδα στο Σύνταγμα.
Η διαπραγμάτευση  μεταξύ Δημαρχίας Καμίνη και του Υποψήφιου ήταν υπερβολικά σύντομη και απλή:

πηγή newsit.gr

πηγή newsit.gr

-
 Την εργολαβία, λοιπόν, σύμφωνα με την επίσημη αλληλογραφία παραπάνω (τα μπακαλόχαρτα οφείλονται στις οικονομίες κλίμακας που έχει επιβάλει ο Δήμαρχος Καμίνης στον Δήμο προς όφελος της Διαφάνειας και της τσέπης των Δημοτών του, πάντα) την αναλαμβάνει η εταιρία VENUS Worldwide Forwarding Α.Ε., δηλαδή η εταιρεία ΒΕΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ. Εν ολίγοις, μια μεταφορική εταιρία κρίθηκε κατάλληλη για να αναλάβει την Πλατεία Συντάγματος, τη διασκέδαση και την ασφάλεια (!) των επισκεπτών της Ρόδας. 

- Εκπρόσωπος της Εταιρίας είναι ένα μόνο πρόσωπο. Ο Πέρυ Οέρλεμανς, ο οποίος εκτός από μοναδικός εργαζόμενος της εταιρίας είναι Ραδιοφωνικό παραγωγός DJ, όχι μηχανικός η επιχειρηματίας Ροδάς, όπως και θα αναμενόταν σε ένα τέτοιο Έργο. 
- Ο Οέρλεμανς αναφέρει στη σελίδα του πως συνδέεται με την εταιρία skyviewattractions η οποία έχει 331 ακολούθους και ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015,δηλαδή πριν από ενάμιση χρόνο. Η εταιρία, με εξαίρεση μια ρόδα στην Ολλανδία και μια στην Φινλανδία δεν κοινοποιεί κάποια άλλη συνεργασία /εμπειρία της στην δουλειά αυτή.


Ο Οέρλεμανς, λοιπόν, φαίνεται να πήρε τη δουλειά με κάποιον (μπακάλικο?) τρόπο και κατοπινά μετέφερε τη ρόδα στην ελληνική πρωτεύουσα, οπού και ξεκίνησε η διαδικασία εγκατάστασης της.
- Το ντηλ ήταν ότι η ρόδα θα λειτουργήσει τα Χριστούγεννα για 20 ήμερες δωρεάν για τους επισκέπτες της πλατείας συντάγματος. Το αντάλλαγμα της Δημαρχίας Καμίνη γι αυτό το 20 ήμερο θα ήταν η δωρεάν παραχώρηση της πλατείας για διάστημα 2-3 μηνών πέραν του 20ημερου, όποτε και η εταιρία θα χρέωνε εισιτήριο στους επισκέπτες της 4 Ευρώ. Τα έσοδα της Ρόδας είχαν  υπολογιστεί σε 3-4 εκατομμύρια Ευρώ!

''Η χρήση της ρόδας με πρωτοβουλία του Δήμου θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες και για 20 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας της ενώ παράλληλα θα είχε μηδενικό κόστος για τον Δήμο.'' αναφέρει η ανακοίνωση της Venus. 

Επίσης θα είχε μηδενικό κόστος για την Venus εφόσον θα ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα στην πλατεία Συντάγματος δωρεάν, ενώ μέχρι και ο κουλουρτζής πληρώνει για να έχει στασίδι...


- Η ρόδα, λοιπόν, τοποθετήθηκε και ήρθε η ώρα να λειτουργήσει. 
 Εδώ, αρχίζουν τα περίεργα. Δικτυακά μέσα ενημέρωσης με πρώτο thefaq αποκαλύπτουν φωτογραφίες που δείχνουν οτι ολόκληρη η ρόδα στηρίζεται σε ....παλέτες. Το πρώτο καμπανάκι χτυπά

-       
Το θέμα απλώνεται στα Μέσα ενημέρωσης, εφόσον τίθεται θέμα ασφάλειας για το κοινό που θα πηγαίνει στο Σύνταγμα να ανεβεί στη ρόδα του Δημάρχου, για να δει την ''Αθηνά από ψηλά''. Στηριζόμενος σε παλέτες, όμως, δε γίνεται. Θα πέσει. Το τραγελαφικό, της ιστορίας δε γίνεται να διαφύγει των πολιτών και των κοινωνικών μέσων. Το τρολαρισμα των memes 

γίνεται παράλληλα με την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για το πώς έγινε η δουλειά και φτάσαμε στην Ροδα μιας Μεταφορικής. αποκαλύψεις των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης του διαδικτύου. Η ερεύνα ειχε ήδη αρχίσει.

Σε Εταιρία-Φάντασμα Θα Πήγαιναν τα €4,000,000 της Ρόδας του Καμίνη? Παρέμβαση Εισαγγελέα 


Ο Δήμαρχος λείπει στην Ισπανία, ον κριστμας χόλιντεη και, προφανώς, νομίζοντας ότι είναι πολιτικός ηγέτης αρνείται να επιστρέψει, προτού τον καλέσει ο λαός του. 
Στην Αθήνα, την ίδια στιγμή, η Δημαρχία Καμινη ανακοινώνει  ότι με τη Ρόδα είναι όλα κυριλέ και μια μικρή καθυστερησουλά θα παίξει μέχρι να ολοκληρωθούν οι πιστοποιήσεις ελέγχου καταλληλότητας. Συγκεκριμένα η Δημαρχία Καμίνη δηλώνει πως ο '' έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.'' 
  Δεν προλαβαίνει να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Δήμου και οι Δημοσιογράφοι φωτογραφίζουν στο Σύνταγμα τους τεχνικούς που ξεκινούν, όχι την πιστοποίηση αλλά την αποσυναρμολόγηση!

πηγή enikos

- Αρχίζουν και δημοσιεύονται φωτογραφίες αποσυναρμολόγησης της Ρόδας. Αρχικά λένε πως το κάνουν λόγω των αναμενόμενων καιρικών συνθηκών. ΜΕτά απο λίγο όμως Ο οργανισμός πιστοποίησης TUV αρνείται να πιστοποιήσει τη Ρόδα. Τίθεται, (ξαφνικά!?) θέμα ακαταλληλότητας. Το δεύτερο καμπανάκι χτυπά.  Ο Δήμαρχος στην Ισπανία, ο Αντιδήμαρχος κ. Τεντόμας παραιτείται. Κυκλοφορεί οτι η εισήγηση για την Βενους ήταν από το Γραφείο του Δημάρχου Καμίνη.  
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Freddo, στη διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ αποκάλυψε ότι η υπόδειξη της συγκεκριμένης εταιρείας για τη Ρόδα στο Σύνταγμα έγινε από το γραφείο του Δημάρχου, κάτι που βέβαια ο ίδιος ο Γ.Καμίνης διέψευσε όταν επέστρεψε λίγο αργότερα στη συνεδρίαση.
Το πράγμα μπάζει απο παντού και προκαλεί την παρέμβαση του Προϊσταμένου Εισαγγελέα Πρωτοδικων Ηλία Ζαγοραίου κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. ''Ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες του Γ.Καμίνη ως προς το αν έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας, καθώς και το ενδεχόμενο οικονομικού σκανδάλου κατά την απευθείας ανάθεση του Πρωτοχρονιάτικου εορτασμού με κόστος που ξεπερνάει τα €170.000.''
-   - Έρμαιο των εξελίξεων η Δημαρχία βγάζει ανακοίνωση και τα γυρνάειδηλώνοντας πως ''Στην διάρκεια των ελέγχων των μελετών υπήρξαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τον φορέα πιστοποίησης οι οποίες λόγω των εορταστικών ημερών δεν μπόρεσαν να απαντηθούν άμεσα από τους κατασκευαστές. ''. Οπότε ο δήμαρχος καμίνης τους είπε να τα μαζέψουν και να πάνε αλλού. Βεβαία, καλή η μαγκιά , αλλά ο Δήμαρχος δεν απάντησε στην  απορία: μα , καλά δεν ήξεραν από πριν ότι η πιστοποίηση θα πέσει πάνω στις εορτές? Γιατί δεν έφεραν τη ρόδα μια βδομάδα πριν ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν είχαν ήδη κανονίσει με την TUV ραντεβού?Και καλά οι Ολλανδοί Μηχανικοί που ήταν? Λες η Ρόδα να μη συνοδευόταν από τους Ολλανδους μηχανικούς? Μήπως, συνέφερε κάποιους να ΜΗΝ λειτουργήσει η Ροδα δωρεάν για τον κόσμο 20 ήμερες, ώστε να είναι μεγαλύτερη η πελατεία του εισιτήριου των 4 ευρώ  από τις 7 Γενάρη και μετά

η - Ακολούθησε η εταιρία Venus, η οποία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι ''θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλειςχρειάστηκαν από έναν έως τρεις μήνες να δοκιμαστούν, να πιστοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.''
    Εδω γεννώνται δυο απορίες ταυτόχρονα. Πρώτον, εφόσον χρειάζονται ''3-6 μήνες'' γιατί φέρανε την Ρόδα τον Δεκέμβριο για να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο και δεν την έφεραν τον Σεπτέμβριο, ώστε να έχουν τους 3 μήνες που ''χρειάζεται''Δεύτερον, η Venus μας λέει πόσο θέλει το εγχείρημα (3-6 μήνες) ΔΕΝ μας ενημερώνει, όμως, για την δική της εμπειρία στο αντικείμενο και αντίστοιχα εγχειρήματα της στην σε άλλες ''ευρωπαϊκές πόλεις''. Μήπως η Venus δεν το χει ξανακάνει? Μήπως ήταν η πρώτη της δουλειά? Σε πρωτάρα πήγε ο Δήμαρχος?
   
Τα περαιτέρω:
-          
- - Ποιος εισηγήθηκε στον Δήμαρχο Καμινη την ιδέα της Ρόδας, ποιος οργάνωσε το Διαγωνισμό, ποιος βρήκε την εταιρία, ποιος έκανε διαπραγματεύσεις και βασικότερο όλων, ο Δήμαρχος Καμίνης γιατί υπέγραψε? Δεν του είπε η vENUS αυτό που είπε και σε εμάς, δηλαδή, πως αυτά τα ''εγχειρήματα θέλουν 3-6 μήνες''
-       - Η εταιρία είναι ελληνική? Έχει ΑΦΜ και σε ποια ΔΟΥ?

- - Η εταιρία ισχυρίζεται ότι '' Η Venus Eurofreight ως έχουσα για την Ελλάδα τα δικαιώματα χρήσης της ρόδας παρατήρησης τύπου GIANT R40 της Ολλανδικής ιδιοκτήτριας και κατασκευάστριας εταιρείας SKYVIEW/VEKOMA.'' 

   Να διευκρινίσει, λοιπόν, κάτι βασικό. Σε ποια ημερομηνία η Venus απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης της ρόδας και ποια είναι η ημερομηνία εισήγησης προς τον Δήμο για τη συγκεκριμένη ρόδα?  Έκτος από τον Δήμο της Αθήνας η εταιρία που έχει τα δικαιώματα χρήσης έχει καταθέσει πρόσφορες και αλλού στην Ελλάδα η μια και μόνο στον κ. Καμινη?
-       
-          Ο εισαγγελέας γιατί δεν χτυπάει κατευθείαν στην πηγή του πράγματος , που όλοι μας πλέον έχουμε καταλάβει πως βρίσκεται στην πλατεία Κοτζια, και όχι στη Λιοσίων και στον ΟΠΑΝΔΑ. Εδω μιλάμε για δουλειά 4,000,000 ΕΥΡΩ, μεγάλη δουλειά, μεγάλα τα κεφάλια. 
-      

http://politicologio.blogspot.gr/2016/12/4000000-2-kaminis-parttwo.html