18 Δεκ 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ! Μασκοφόροι κρατούν τουρίστες ομήρους- 7 νεκροί και 9 τραυματίες

ΕΚΤΑΚΤΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μία Καναδή τουρίστρια και τέσσερις Ιορδανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που έκαναν ένοπλοι κατά αστυνομικών περιπόλων στην πόλη Καράκ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή του αρχαίου κάστρου που βρίσκεται στην αναφερόμενη πόλη, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι ένοπλοι, ενώ γίνεται ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές δυνάμεις,  ενώ αρκετοί τουρίστες εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του κάστρου στην πόλη Καράκ της Ιορδανίας, όπου έχουν οχυρωθεί οι ένοπλοι, οι οποίοι νωρίτερα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών περιπόλων, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Al Ghad, δύο πολίτες πέθαναν αργότερα από τα τραύματά τους στο νοσοκομείο, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε επτά. Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Hani al Mulki, είπε ότι «ένας αριθμός του προσωπικού ασφαλείας» έχουν σκοτωθεί, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 10 μαχητές έχουν καταφύγει στο κάστρο, το οποίο είναι τώρα υπό πολιορκία από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ενισχύσεις έχουν δεχθεί ήδη οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή ενώ και αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί.
Υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές στο Twitter ότι ότι Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) γιορτάζει την είδηση, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 θύματα.