11 Δεκ 2016

Δεν καταλαβαίνει ο Τεντόμας τη ζημιά που του κάνει η… αγκαλιά με τον Καμίνη;

Η φιλοδοξία κάθε ανθρώπου είναι θεμιτή. Ακόμη και στα χρόνια του Μνημονίου, όπου ο μέσος Έλληνας έχει δει τα όνειρά του να σμπαραλιάζονται, ώστε να κάνει υπομονή, ακούγοντας την αφήγηση του προσωπικού μύθου του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα. Ανεπαρκές και “μονόφθαλμο”. Γι’ αυτό άλλωστε και οδηγηθήκαμε εξαρχής στην κρίση. Γι’ αυτό και αδυνατούμε τα τελευταία 7 χρόνια να βγούμε από την κρίση αυτή.
Η περίοδος των φετινών εορτών, μας προσέφερε ακόμη μια ευκαιρία προβληματισμού για το πόσο οι πολιτικοί μας αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Και ας πάρουμε ως παράδειγμα τον Χρήστο Τεντόμα, επι σειρά ετών στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, και σήμερα πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, ως επιλογή του Γιώργου Καμίνη.
Το γαλάζιο παρασκήνιο επιμένει ότι ο Χρήστος Τεντόμας επιδιώκει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων το 2019, με τη στήριξη της Κεντροδεξιάς, παρόλο που για το ίδιο αξίωμα εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι οι περισσότερο αναγνωρίσιμοι Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης και Γιώργος Πατούλης.
Ο ίδιος ο Χρήστος Τεντόμας από την πλευρά προφανώς επιδιώκει να επενδύσει σε ένα προφίλ έργων και αποτελεσματικότητας. Μόνο που φαίνεται ότι δεν κατανοεί πόσο μεγάλη ζημιά του προκαλεί η… αγκαλιά με τον Γιώργο Καμίνη. Τον τοξικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚικού παρελθόντος, στα χρόνια του οποίου η Αθήνα κατέβηκε επίπεδο. Έχασε την αίγλη της. Θυμίζει περιθωριακό δήμο, και όχι την ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού.
Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις, με το… τραγικό καραβάκι με το οποίο στόλισε ο Γιώργος Καμίνης την πλατεία Συντάγματος, ο Χρήστος Τεντόμας ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook τη σχετική, παραπάνω φωτογραφία.
Και το ερώτημα επανέρχεται: Δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά επιθυμεί η κοινωνία στην οποία απευθύνεται;
ysterografa