14 Δεκ 2016

Τέρμα τα ...εγκεφαλικά για φοιτητές, ανέργους και νοικοκυρές με το εκκαθαριστικό της εφορίας

Θυμάστε τα εγκεφαλικά φοιτητών και ανέργων όταν έβλεπαν το εκκαθαριστικό της εφορίας και καλούνταν να πληρώσουν φόρους επειδή είχαν ένα υποτυπώδες τεκμήριο; Ε, λοιπόν φέτος θα τα γλιτώσουν. Κι΄ αυτό γιατί με το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε ρύθμιση
που κανονίζει πως φορολογούνται όσοι έχουν εισόδημα ως 6.000 ευρώ και τεκμήριο ως 9.500 ευρώ, αλλά δεν ασκούν επιχειρηματική, ατομική ή αγροτική δραστηριότητα.
Κατατέθηκε λοιπόν στη Βουλή ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι οι άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές, συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας κ.λπ.με πραγματικό εισόδημα κατά το φορολογικό έτος 2016 το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα, το εισόδημα αυτό, εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και δικαιούνται αφορολόγητο.
Εάν το πραγματικό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό φορολογείται όπως των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή με 22%.
Η προηγούμενη ρύθμιση ισχύει και για τους φορολογούμενους που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, για το εισόδημα που απέκτησαν μετά τη διακοπή της.
http://www.newsit.gr/