21 Δεκ 2016

Το ΓΕΕΘΑ κρύβει τις εμπλοκές των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών

Υπήρξαν ή όχι εμπλοκές σήμερα στο Αιγαίο; Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει  ύστερα από το σημερινό δελτίο του ΓΕΕΘΑ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως δεν υπήρξαν εμπλοκές στο Αιγαίο
μεταξύ μαχητικών της ΠΑ και της ΤΗΚ παρά όνο παραβιάσεις και παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνεργάτη του pronews.gr  ότι δηλαδή υπήρξαν «αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών» κατά τη διάρκεια αναχαιτίσεων.
Μάλιστα ο ΥΕΘΑ είχε επισκεφθεί σήμερα και την Σμηναρχία μάχης στην Σκύρο όπου έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός scramble που δόθηκε στα αεροσκάφη επιφυλακής της ΠΑ για αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών.
Επειδή όμως ο δεν μπορεί να υπάρχει κανείς άλλος ο οποίος να έχει καλύτερη πληροφόρηση από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το τι συμβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο του το ερώτημα είναι γιατί το ΓΕΕΘΑ δεν έδωσε τις σημερινές εμπλοκές των μαχητικών της ΠΑ στο καθημερινό του  δελτίο.