13.12.16

Ο Νίκος Αναστασιάδης κάπου «μπερδεύεται» – Να προσέχει μην… μπουρδουκλωθεί!

Προφανώς και κάτι δεν «πάει καλά» με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κάπου «μπερδεύεται». Και από το πολύ μπέρδεμα να προσέχει μην…
μπουρδουκλωθεί.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε:
«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους επισκέπτες εξ Ελλάδος να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό ή δική τους κωμόπολη ή δική τους πόλη που είναι υπό κατοχή. Ας μην μας πουλούν λοιπόν πατριωτισμό από καθ’ έδρας».
Αφορμή της αντίδρασης Αναστασιάδη φαίνεται πως ήταν η ομιλία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου στο όγδοο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσου Παπαδόπουλου.
Ο Άγγελος Συρίγος, σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά μεταξύ άλλων είπε:
«Για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις, ακόμη και τυχόν ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, καλό είναι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να φθάσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα».
«Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία αποφασίζει να προβεί σε ενσωμάτωση», ανέφερε και πρόσθεσε:
«θα επιβεβαιώνει και τυπικά την πραγματικότητα που βιώνουμε. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρίσουμε κατάματα αυτή την πραγματικότητα που βιώνουμε στο νησί από το 1974. Καυκαλιζόμαστε μήπως πως συνομιλούμε με τους Τ/κ; Μήπως οι Τ/κ κατέχουν την Κύπρο; Η Τουρκία την κατέχει και αυτός είναι ο πραγματικός συνομιλητής της ε/κ πλευράς. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρούσουμε κατάματα την πραγματικότητα».
Καλό θα ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης να εκτιμήσει επιτέλους ότι η μητέρα Ελλάδα είναι άκρως διακριτική. Και η διακριτικότητα της Ελλάδας δεν πρέπει να λαμβάνεται ως «αδυναμία» από τον Νίκο Αναστασιάδη. Νομίζουμε ότι «συνεννοηθήκαμε».
http://www.tribune.gr/