30 Δεκ 2016

ΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ: Χιλιάδες αυτοκίνητα αποσύρονται – Κίνδυνος σε περίπτωση τρακαρίσματος

carsΗ αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακαλέσει μεγάλο minivans στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω επικίνδυνου ελαττώματος στα καθίσματα της δεύτερης σειράς. Λιγότερα οχήματα του ίδιου μοντέλου θα ανακληθούν σε Καναδά και Μεξικό.

Η Honda Motor ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ανακαλέσει σχεδόν 650.000 Odyssey minivans στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλύπτοντας οχήματα της περιόδου 2011-2016, γιατί τα καθίσματα της δεύτερης σειράς ενδέχεται να «μην κλειδώνουν» σε περίπτωση τρακαρίσματος.
Το Reuters διευκρινίζει πως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή συγκρούσεις οχημάτων που να σχετίζονται με αυτό το θέμα, σύμφωνα με το αμερικανικό τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η αμερικανική αρχή που είναι αρμόδια για θέματα ασφάλειας και η Honda, εξήγησαν ότι θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές ανακλήσεις. Η μεγαλύτερη αφορά σε 634.000 Odyssey minivans της περιόδου 2011-2016, ενώ η μικρότερη περιλαμβάνει περίπου 7.600 οχήματα του μοντέλου, του 2016.
Μικρότεροι αριθμοί minivans θα ανακληθούν σε Καναδά και Μεξικό, αν και η εταιρία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες επ’ αυτού.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που περιλαμβάνει η μεγάλη ανάκληση θα ενημερωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ για τη μικρότερη ανάκληση θα ειδοποιηθούν στα τέλη Γενάρη.
Πηγή: euro2day