13 Δεκ 2016

ΒΟΜΒΑ από τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θέλω να ψηφίσω αλλά...»

Διστακτικός εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ως προς το αν θα ψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης για την χορήγηση εφάπαξ «13ης σύνταξης».
«Η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει την...
παροχή κοινωνικού μερίσματος αλλά υπό προϋποθέσεις και αφού πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».
Ο βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση «δεν ενημέρωσε το Eurogroup ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση» και ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει την παροχή του μερίσματος, απάντησε: «Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα».
O Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες: «Άκουσα τον πρωθυπουργό στη βουλή (σσ. το Σαββάτο) να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Χθες ο κ. Τσακαλώτος είπε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, αρκεί να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2019, αλλά είναι αδύνατο να αντέξει η κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως γιατί θα πρέπει να ψηφιστούν επαχθή μέτρα.
Ερωτηθείς τέλος για τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία υποστηρίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ως αποτέλεσμα συμφωνίας σωματείου - εργοδότη, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας.
efsyn.gr