26 Δεκ 2016

Πρόταση να οχυρωθεί το κέντρο του Λονδίνου – Κάτι πολύ άσχημο περιμένουν οι Άγγλοι

Το Λονδίνο οχυρώνεται απέναντι σε μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση με έναν «χαλύβδινο δακτύλιο» που θα προστατεύει το οικονομικό κέντρο και τους ουρανοξύστες της πόλης.
Η MI5 και η αντιτρομοκρατική πρότειναν
τη δημιουργία σημείων ελέγχου (μπλόκων) με ένοπλους φρουρούς, δέστρες στους δρόμους και τοποθέτηση ισχυρών οδοφραγμάτων που να αντέχουν ακόμα και τις πιο ισχυρές συγκρούσεις αν πέσουν πάνω τους οχήματα.
Το Λονδίνο οχυρώνεται στην κυριολεξία σαν η πόλη να τελεί σε εμπόλεμη κατάσταση ή σε πολιορκία.
Την τελευταία φορά που στήθηκαν μπλόκα και σημεία ελέγχου στο Λονδίνο ήταν το 1992 μετά τη βομβιστική επίθεση του ιρλανδικού IRA στο Χρηματιστήριο Ναύλων Λονδίνου (Baltic Exchange).
Σε εκείνη την επίθεση του IRA, τον Απρίλιο του 1992, σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και 91 τραυματίστηκαν.
Το 1993 ο IRA είχε χτυπήσει ξανά στην οδό Μπίσοπγκέιτ ενεργοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας 44.
Επειδή λοιπόν η εν λόγω περιοχή έχει αποτελέσει στόχο τρομοκρατικών χτυπημάτων στο παρελθόν, οι βρετανικές Αρχές αποφάσισαν να την οχυρώσουν απέναντι στον κίνδυνο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.
Ο δακτύλιος ασφαλείας θα περιλαμβάνει τους δρόμους ανάμεσα στη Λίβερπουλ Στριτ, την Τράπεζα της Αγγλίας και τη Φέντσερτς Στριτ.
Ωστόσο, ο Βρετανοί θεωρούν ότι η οχύρωση θα είναι πλήρως έτοιμη το 2022, δηλαδή σε πέντε χρόνια από σήμερα.
Πράγμα που σημαίνει ότι ή οι Βρετανοί δημιουργούν μια οχύρωση που όταν ολοκληρωθεί θα είναι περιττή ή θεωρούν ότι το μέλλον θα είναι ακόμα χειρότερο και σε πέντε χρόνια από σήμερα.