15 Δεκ 2016

Απαράδεκτη δήλωση Γερμανού βουλευτή: «Να μην καταβληθούν οι δόσεις στην Ελλάδα, όσο ο Τσίπρας μοιράζει χρήματα» - Θέλουν κι άλλο αίμα και δεν το κρύβουν

Σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt,  φιλοξενεί τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του CSU, Marcus Ferber, σύμφωνα με τις οποίες είναι ολοφάνερο ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δώ..
σει δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους ενόχλησε ιδιαίτερα τους άτεγκτους δανειστές της Ελλάδας. Θέλουν με το κεφάλι κάτω τους Έλληνες, γεγονός που πλέον δεν το κρύβουν. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος βουλευτής μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ίσως οι πιστωτές της Ελλάδας θα έπρεπε να μην καταβάλουν χρήματα, για όσο διάστημα ο Τσίπρας διατρέχει τη χώρα μοιράζοντας χρήματα»
«Ο Τσίπρας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα για τη μείωση του χρέους και όχι για προεκλογικά δώρα», δήλωσε στην εφημερίδα ο Marcus Ferber, βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και ειδικός για οικονομικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ίσως οι πιστωτές της Ελλάδας θα έπρεπε να μην καταβάλουν χρήματα, για όσο διάστημα ο Τσίπρας διατρέχει τη χώρα μοιράζοντας χρήματα», πρόσθεσε.
Η Die Welt τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας δυσαρεστηθήκαν από την απόφασή της και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να αναστείλουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
«Τώρα υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν αντιπαραθέσεις.
Η ανακοίνωση του Τσίπρα προκάλεσε δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Παράλληλα το μέτρο αυτό προκαλεί αμφιβολίες για το αν ο Τσίπρας έχει πάρει σοβαρά τη λιτότητα», υπογραμμίζει η Welt.