20 Δεκ 2016

Μετανάστες από Κούβα και Βενεζουέλα φτάνουν πλέον στη Μυτιλήνη!

Εντυπωσιάζει η εθνική καταγωγή των τελευταίων μεταναστών και προσφύγων που έφτασαν στη Λέσβο, από το πρωί της περασμένης Κυριακής έως και χθες Δευτέρα. Από αυτούς 11 είναι Λατινοαμερικανοί και συγκεκριμένα οκτώ από τη Δομινικανή Δημοκρατία,
και από ένας από την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Χιλή! Μόλις 12 είναι Ασιάτες, εννέα από το Αφγανιστάν και τρεις από το Πακιστάν.
 Όλοι οι υπόλοιποι (145) είναι Αφρικανοί, γεγονός που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές μεταφράζεται σε ύπαρξη ενός οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς οικονομικών μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη που έχει ενεργοποιηθεί στη Τουρκία και μεταφέρει κόσμο σε αυτήν διαμέσου των νησιών του Αιγαίου.
Εδικότερα, από τους 145 αυτούς μετανάστες που καταγράφηκαν, οι 38 είναι από το Κονγκό, 34 από την Αλγερία, 20 από την Ερυθραία, 11 από τη Σιέρα Λεόνε, 10 είναι Αιθίοπες, οκτώ από τη Ζιμπάμπουε, πέντε από την Τυνησία, τέσσερις από την Ακτή του Ελεφαντοστού, από τρεις από τη Γκάνα, το Μαρόκο και το Νίγηρα, δυο από το Μάλι και από ένας από τη δυτική Σαχάρα, το Καμερούν, τις νήσους Κομόρες, τη Μπουρκίνα Φάσο,
Στο μεταξύ από χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί, μηδενικές ήταν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου σήμερα στα νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι - εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.125 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο 5.698, στη Χίο 3.495 και στη Σάμο 1.932.