9.12.16

Εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη συμμορία παρασκευής και διακίνησης αναβολικών, Εμπλέκεται και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ολόκληρη φαρμακοβιομηχανία παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων εντόπιοσαν οι αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας, από από νωρίς σήμερα το 
πρωί πραγματοποιούν συλλήψεις και κατ' οίκον έρευνες με σκοπό την εξάρθρωση της μεγαλύτερης στα χρονικά συμμορίας με πλοκάμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκεται σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr αξιωματικός της αστυνομίας και το εξωφρενικό είναι πως υπηρετεί στην ... αθλητική βία της ασφάλειας Αττικής. Το βαθμό εμπλοκής του αστυνόμου ελέγχουν οι αδιάφθοροι του σώματος, όμως από τις πρώτες σοβαρές ενδείξεις προκύπτει ότι γνώριζε την ύπαρξη και την δραστηριότητα του κυκλώματος και πως ήταν συστηματικός "πελάτης". Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη του αστυνόμου, καθώς στην κατοικία του, αλλά και στο γραφείο, βρέθηκαν αδιευκρίνιστα ακόμα στοιχεία, ενώ διαπιστώθηκε ότι διευκόλυνε τα μέλη της συμμορίας με πληροφορίες μεταξύ άλλων και για πινακίδες κυκλοφορίας. Μέσα από την ίδια έρευνα αναζητούνται στοιχεία ή ενδείξεις για την εμπλοκή και άλλων αστυνομικών.


Όπως επισημαίνεται από αρμόδιους αξιωματικούς, για πρώτη φορά ανακαλύπτεται στην Αθήνα τεράστιο χημείο μαζικής παραγωγής αναβολικών χαπιών και ουσιών, όπως επίσης και αποθήκες καταχώρισης αναρίθμητων σκευασμάτων, που για άγνωστη ακόμη χρονική περίοδο προς τα πίσω, έκαναν εκτεταμένη διακίνηση της μάστιγας του υγιούς αθλητισμού σε αθλητές και κυρίως στα γυμναστήρια.

Ήδη έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις, ενώ αναμένεται ν' ακολουθήσουν κι άλλες, όπως επίσης θ' ακολουθήσει συστηματική έρευνα για τους παραλήπτες των παράνομων ουσιών, με σκοπό να διαπιστωθεί αν μεταξύ τους περιλαμβάνονται πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στον εγχώριο ή στον διεθνή αθλητικό στερέωμα.
http://www.bloko.gr/