20.12.16

Μακελειό και στη Ζυρίχη...Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας Γαλλία και Ιταλία...

Ένας άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, εισέβαλε σε τέμενος στη Ζυρίχη ανοίγοντας πυρ ενάντια σε...


πιστούς που προσεύχονταν το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Ο δύο από τους τρεις άνδρες – 30, 35 και 56 ετών – τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, ένα πτώμα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτό συνδέεται με την ένοπλη επίθεση.

Σε «κόκκινο» συναγερμό το Παρίσι

Η αιματηρή επίθεση στο Βερολίνο και η εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα έθεσε σε ύψιστη επιφυλακή τις γαλλικές Αρχές. Τα μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν ενταθεί.

«Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνοντας πως: «Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή».

«Θωρακίζεται» και η Ρώμη 

Ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και τον επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις σε Βερολίνο και Άγκυρα.

Μάλιστα, εντός της ημέρας θα συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεο-μηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε μέσω twitter o υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο...

real.gr