10.12.16

Συριακά αεροπλάνα εξολόθρευσαν φάλαγγα με ελίτ τζιχαντιστές «ινγιμάσι»

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο Al Masdar News, η συριακή πολεμική αεροπορία πέτυχε την Πέμπτη το βράδυ ένα βαρύτατο πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στη νοτιοανατολική Συρία.

Τα συριακά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν μια φάλαγγα αυτοκινήτων των τρομοκρατών που αποτελούνταν από «τζιχαντιστές ελίτ» σκοτώνοντάς τους όλους.
Όπως γράφει το Al Masdar News, οι υπηρεσίες πληροφοριών του συριακού στρατού έμαθαν την κίνηση των οχημάτων από ντόπιους κατασκόπους.
Οι κατάσκοποι ανέφεραν ότι μια φάλαγγα οχημάτων των τζιχαντιστών κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Αλ Μαγιαντίν και Θαγιέμ.
Τα εννέα οχήματα που αποτελούσαν τη φάλαγγα είχαν εισέλθει στο έδαφος της Συρίας από το Ιράκ.
Σε αυτά επέβαιναν «ελίτ τζιχαντιστές» που ονομάζονται «ινγιμάσι».
Οι «ινγιμάσι» είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές που αναλαμβάνουν αποστολές «δίχως επιστροφή».
Διαφέρουν από τους συνηθισμένους βομβιστές αυτοκτονίας που ζώνονται με εκρηκτικά κι ανατινάζονται στην πρώτη γραμμή, στο μέτωπο, σε ένα πεδίο μάχης.
Είναι εκπαιδευμένοι καταδρομείς, που διεισδύουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα επιστρέψουν ζωντανοί.
Στόχος τους είναι να προκαλέσουν όσες περισσότερες απώλειες στον αντίπαλο. Με ποιο τρόπο θα το πετύχουν δεν έχει σημασία. Με βόμβα, με πολυβόλο, με σαμποτάζ κ.ο.κ.
Στη φάλαγγα των τζιχαντιστών «ινγιμάσι» ήταν μαζί και ο αρχηγός τους, ο Αμπού Αΐσα Μαρσιλία, Γάλλος υπήκοος από τη Μασσαλία.
Η φάλαγγα των οχημάτων έκανε μια στάση μεταξύ της πετρελαιοπηγής Θαγιέμ και του όρους Θαρντέχ.
Εκεί τους πέτυχαν τα συριακά αεροπλάνα και τους βομβάρδισαν άγρια. Οι συντεταγμένες είχαν δοθεί λεπτομερώς από τους ντόπιους κατασκόπους.
Πολλά οχήματα των τρομοκρατών καταστράφηκαν ολοσχερώς και αρκετοί σκοτώθηκαν, ενώ όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν από την επιδρομή κατέφυγαν για προστασία σε ένα φαράγγι που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τη σημείο που δέχθηκαν την επίθεση.
Τα συριακά αεροπλάνα εντόπισαν τους τζιχαντιστές που είχαν διαφύγει, χτυπώντας τους εκ νέου, σκοτώνοντας και τον αρχηγό τους Αμπού Αΐσα Μαρσιλία.
http://www.tribune.gr/