28 Δεκ 2016

Με τίνος έξοδα πήγε Λας Βέγκας ο σύμβουλος του Τσακαλώτου;

Μπορεί να πιστεύει ότι με τη σιωπή θα ξεχαστεί το θέμα, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο άμεσα εμπλεκόμενος σύμβουλός του Αλ. Πουλιάσης οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που τέθηκαν για το ταξίδι της..
χλιδής στο Λας Βέγκας. Πώς, δηλαδή, έγινε, γιατί έγινε και ποιος το χρηματοδότησε προκειμένου να πάει στην περιοχή όπου βασιλεύουν τα καζίνα.
Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» τον Νοέμβριο, ο 39χρονος σύμβουλος του κ. Τσακαλώτου ήταν ένα από τα κυβερνητικά στελέχη που από σφόδρα αντιμνημονιακά μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε θιασώτες της τρόικας. Τελευταίο κατόρθωμα του συγκεκριμένου στελέχους ήταν η μετάβασή του στο Λας Βέγκας (των καζίνων και της χλιδής) των ΗΠΑ, με άγνωστο τον λόγο του ταξιδιού αλλά και το πώς (και ποιος) πλήρωσε την πολυδάπανη μετάβαση.
Εν μέσω των κρίσιμων συζητήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, αν όντως «πέταξε» ως τον «μαγικό κόσμο» των παγκόσμιων τζογαδόρων, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Κι αν επρόκειτο για αναψυχή, η πρόκληση αποκτά άλλη διάσταση, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για άτομο που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς...
Ειδικός σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου και μέλος του στενού πυρήνα συνεργατών του από την αρχή της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Πουλιάσης έχει τη δική του πορεία σε κρατικές θέσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσε με πάθος τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξορκίζοντας τα Μνημόνια. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεγάλωσε στο Περιστέρι και ανέπτυξε έντονη κομματική δράση στις τάξεις του τοπικού Συνασπισμού -και μετά του ΣΥΡΙΖΑ- αναλαμβάνοντας γραμματέας της τοπικής οργάνωσης. Το 2005 η οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων που διατηρούσε έκλεισε και στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνος πωλήσεων σε εταιρίες παραγωγής πορτών.
Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, χωρίς πάντως να εκλεγεί, ωστόσο γρήγορα αξιοποιήθηκε από το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», καθώς στις 30 Οκτωβρίου του 2015 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της τοποθέτησής του στη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών.
Περιμένουμε τις απαντήσεις, λοιπόν, κύριε υπουργέ...
http://www.dimokratianews.gr/