10 Δεκ 2016

Ελληνας ο πιστολέρο που αυτοκτόνησε στην Ομόνοια

Έλληνας δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας -και όχι αλλοδαπός- είναι τελικά ο άντρας που αυτοκτόνησε, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία Θεάτρου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, και πρόκειται για τον 38χρονο Θεόφιλο Λαζαράκη από την Κρήτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν και πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του.
Σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του. Αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι επρόκειτο για αλλοδαπό. 
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε τραυματιστεί και από κάποια σφαίρα των αστυνομικών. Αυτή την ώρα, εξετάζεται από ιατροδικαστή η σορός του, ενώ διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.
Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

iefimerida.gr