10 Δεκ 2016

Μετεωρολόγοι: Ιστορικός χιονιάς στην Αθήνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Ιστορικός χιονιάς φαίνεται να έρχεται στην Ελλάδα και θα επηρεάσει και την Αθήνα με χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου, εφόσον επιβεβαιώθουν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία.

Η κάθοδος του ψυχρού μετώπου από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας δείχνει πια να κλειδώνει και πλέον αυτό που μένει να διαπιστωθεί στα επόμενα 24ωρα είναι η δημιουργία Χαμηλών Βαρομετρικών στην περιοχή μας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες συνθήκες για τις χιονοπτώσεις, ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, σε πολλές περιοχές της χώρας. Με τα σημερινά στοιχεία το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Δεκεμβρίου δείχνει να είναι... λευκό για τα ανατολικά προσήνεμα (Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες) με την Εύβοια να είναι αυτή που εμφανίζεται να δέχεται τεράστιες ποσότητες χιονιού, που σίγουρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και αποκλεισμούς χωριών.
Με τα σημερινά στοιχεία, θα υπάρχει χιονόπτωση -έντονη κατά διαστήματα- και μέσα στην πόλη της Αθήνας, ενώ χιονοστρώσεις στα Βόρεια Προάστια, από Μαρούσι και πάνω και στα Δυτικά (Πετρούπολη, Κηπούπολη, Καματερό, Μενίδι) θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.
Καθώς, όμως, απομένει περίπου μια εβδομάδα μέχρι την εμφάνιση των φαινομένων, πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς το τι τελικά επιφυλάσσει ο καιρός, αφού οι τωρινές εικόνες σε αρκετά προγνωστικά μοντέλα υπόσχονται κάτι... ιστορικό ακόμα και για την Αθήνα.
usay.gr