4 Δεκ 2016

Ο αντ'αυτου βλαξ και οι μερες και τα εργα του στο ....καφενειο του ΚΥΡΙΑΚΟΥ...

Ο Βασίλης Σπανάκης συνήθως συστηνόταν ως «αντ' αυτού» του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών και μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Στις εσωκομματικές εκλογές είχε προεξέχοντα ρόλο και
μάλιστα οι περισσότεροι τον θεωρούσαν τον «εκλογομάγειρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
<ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ποσο σοβαροι ειναι στην Ν.Δ που θεωρουσαν τον κρετινο αυθεντια...θεε μου ζουμε ανεπαναληπτες ΣΤΙΓΜΕΣ>
Ο ίδιος προερχόταν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς ήταν επικεφαλής παράταξης στο Δήμο Μοσχάτου, χωρίς ωστόσο να είχε καταφέρει να εκλεγεί Δήμαρχος όσες φορές και αν επιχείρησε.
Μάλιστα την επομένη της νίκης Μητσοτάκη πολλοί ήταν αυτοί που δεν είδαν με καλό μάτι την τοποθέτησή του στη θέση του Γραμματέα Οργανωτικού καθώς δεν θεωρούσαν ότι μπορεί να «σηκώσει στις πλάτες του» το βάρος της Οργάνωσης. Επιχείρημα όσων αντιδρούσαν στην τοποθέτηση του Βασίλη Σπανάκη στη συγκεκριμένη θέση ήταν ότι «δεν κάνει», καθώς, όχι μόνο ουδέποτε κατάφερε να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά και όντας επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Μοσχάτου είχε διασπαστεί η Δημοτική του Παράταξη, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.
Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον θεωρούσε, όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες, «απόλυτα δικό του» και «αποτελεσματικό» και απαντούσε σε όσους ασκούσαν κριτική στον Σπανάκη ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Η εμπλοκή του στις εσωκομματικές εκλογές

Ο Βασίλης Σπανάκης «πρωταγωνίστησε» στις εσωκομματικές εκλογές σε τέτοιο βαθμό, που μετά την φερόμενη εμπλοκή του στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ, όπου το διαβατήριο και η κάρτα του βρέθηκε σε φίλο και συνάδελφό του για να ψηφίσει ως Σπάνακης, πολλοί, στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, αφήνουν υπόνοιες και για πιθανή εμπλοκή του σε «σκοτεινά σημεία» στις προσφατες εσωκομματικές εκλογές.
Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Σπανάκης, παρουσιαζόταν σε όλους, ως ο «ιθύνων νους» της μεγάλης επιτυχίας του αρχηγού του, στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου ΝΔ. Να υπενθυμίσουμε πάντως, πως η εξακρίβωση των δηλώσεων συμμετοχής στις διαδικασίες εκλογής, που κράτησε για μήνες, μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, έδειξαν τουλάχιστον 35.000 αγνώστου ταυτότητας ψήφους. Δηλαδή αριθμός ικανός να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του τελικού αποτελέσματος, καθώς ο πρώτος, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον δεύτερο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχαν διαφορά μόλις 16.000 ψήφους!

Η θητεία του ως Γραμματέας Οργανωτικού

Ο Βασίλης Σπανάκης, άλλωστε είχε προκαλέσει από τη θέση του Γραμματέα Οργανωτικού πολλά σχόλια, κυρίως για τις μεθοδεύσεις, που έκανε σε τοπικό επίπεδο, για να εκπληρώσει τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από το να πολιτευτεί στη Β' Αθήνας. Μάλιστα, ο ίδιος, όταν τον ρωτούσαν σχετικά, συνήθιζε να λέει, ότι έχει εξασφαλίσει το «ok» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο συνέδριο, που διεξήχθη στη ΝΔ την περασμένη Άνοιξη, πολλά στελέχη είχαν καταγγείλει παρατυπίες και λαθροχειρίες, αναφορικά με την εκλογή συνέδρων για τις οποίες «βούιζε ο τόπος» ότι φέρονταν να είχαν γίνει «εν γνώσει» του Βασίλη Σπανάκη.

Το όνειρο της υποψηφιότητας στην Β' Αθήνας

Αλλά και μετά, ο Βασίλης Σπανάκης λειτουργούσε στην ΝΔ «ανεξέλεγκτα», όπως έλεγαν βουλευτές και στελέχη κυρίως της Β' Αθήνας, στην οποία φέρεται να επιθυμούσε να κατέλθει υποψήφιος. Μάλιστα κάποιοι τον κατηγορούσαν ότι χρησιμοποιούσε τη θέση του Γραμματέα Οργανωτικού, για να φτιάξει το δικό του σύστημα και να μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, πολλά νεοδημοκρατικά στελέχη, όταν έμαθαν την υπόθεση «λαθροχειρίας» στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ, έδιναν την εξήγηση, ότι, αν υπήρχε εμπλοκή του Βασίλη Σπανάκη στην υπόθεση, αυτό έγινε επειδή ο «αντ' αυτού» του Κυριάκου Μητσοτάκη πίστευε ότι είχε τόση «δύναμη», που νόμιζε, ότι μπορεί να κάνει «λαθροχειρίες» ανενόχλητος.
Με τη μόνη διαφορά, έλεγαν τα ίδια στελέχη, (πάντα με την προϋποθεση ότι υπάρχει εμπλοκή του κ. Σπανάκη), ότι στην προκειμένη περίπτωση πιάστηκε στα... πράσα.
Έτσι, το διαβατήριο και η κάρτα του βρέθηκαν σε φίλο, συνάδελφό του και μέλος της ΝΔ για να ψηφίσει «ως Βασίλης Σπανάκης» για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της ΝΔ.
Όμως ο δικαστικός αντιπρόσωπος κατάλαβε ότι «κάτι τρέχει» και έτσι φώναξε την αστυνομία, η οποία και οδήγησε στο αυτόφωρο τον δράστη και στην παραίτηση, από τη θέση του Γραμματέα Οργανωτικού, τον Βασίλη Σπανάκη, όταν το θέμα πήρε διαστάσεις. Ο Βασίλης Σπανάκης στην αρχή έδειξε ότι δεν «είχε καταλάβει» τι έχει συμβεί, καθώς, όπως προαναφέραμε, ο ίδιος βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη. Μετά και αφού πλέον το εξωφρενικό αυτό περιστατικό έγινε γνωστό, ο Βασίλης Σπανάκης έδωσε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία και έγινε δεκτή, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Δεν διευκρινίσε όμως γιατί θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τι θα πει; Ότι του έκλεψαν μαζί το διαβατήριο και την κάρτα του ως σύνεδρος, τα οποία βρέθηκαν στα χέρια φίλου και συναδέλφου του για να επιχειρήσει ο φίλος του και στέλεχος της ΝΔ να ψηφίσει «ως Σπανάκης»; Αν ναι γιατί δεν ζήτησε άμεσα, με το που έγινε γνωστή η υπόθεση, την δίωξη του ανθρώπου που εμφανίστηκε «ως Σπανάκης»;
Και ένα τελευταίο ερώτημα: Έχει γίνει καταγγελία για την απώλεια του διαβατηρίου και της κάρτας συνέδρου από τον κ. Σπανάκη
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν όλα αυτά δεν ξεκαθαρίστουν, τότε είναι πιθανόν, να δικαιωθούν όσοι κατηγορούσαν τον κ. Σπανάκη, ότι είχε εθιστεί, τόσο από την τάση του να θέλει να ελέγχει τα όποια αποτελέσματα, που η φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της ΑΔΕΔΥ δεν θα είναι τελικά «φερόμενη», αλλά υπαρκτή! Και το μόνο που θα έχει απομείνει, θα είναι, ότι  δικαίως ο κ. Σπανάκης κατείχε τον τίτλο του «εκλογομάγειρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τίτλο για τον οποίο, όπως λεγόταν δήλωνε ιδιαίτερα υπερήφανος!
http://www.thepressroom.gr/