29 Δεκ 2016

Η “ακίνητη ρόδα” και ο Καμίνης που… θα έσωζε την Κεντροαριστερά

Απο  το 2010, όταν ο τελευταίος των Παπανδρέου τον επέλεξε για υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, και κατάφερε να τον εκλέξει, με τη σύμπραξη ενός μέρους της Κεντροδεξιάς που μισούσε τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο Γιώργος Καμίνης είχε μια αύρα ανεπάρκειας…

Ήταν άλλωστε ήδη μια δεκαετία στον δημόσιο βίο, ως Συνήγορος του Πολίτη, επιλογή της περιόδου Σημίτη, και κάθε άλλο παρά ο πολίτης… είχε συνήγορο, κατά τη διάρκεια της θητείας Καμίνη στην Ανεξάρτητη Αρχη.
Η πρώτη τετραετία πέρασε με ατελείωτα χασμουρητά, και μια πόλη που κατέβηκε επίπεδα. Σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο Γιώργος Καμίνης ωστόσο, επανεξελέγη οριακά απέναντι στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ξεγελώντας και πάλι όσους Κεντροδεξιούς “δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ”.
Το αποτέλεσμα το βίωσε η Αθήνα στα δυο χρόνια που ακολούθησαν. Με θητεία επτά ετών πλέον στη δημαρχία της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ως ένας από τους χειρότερους δημάρχους που πέρασαν ποτέ από την πρωτεύουσα. Μια θητεία ωδή στην ανικανότητα και την απουσία μετρήσιμου και ορατού από τους Αθηναίους έργου.
Έπρεπε ωστόσο να έρθει το απόλυτο φιάσκο με τη ρόδα που έμεινε… ακίνητη, θυμίζοντας… μακέτο, όπως ήταν η ιστορική ρήση του “πολιτικού πάτέρα” του Γιώργου Καμίνη, Κώστα Σημίτη, για να εξελιχθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων σε “ανέκδοτο” στα social media. Απαξιώνοντας πλέον απόλυτα τον θεσμό που υπηρετεί.
Η συγκυρία ήταν η χειρότερη δυνατή για τον Γιώργο Καμίνη, καθώς πριν από μερικές μέρες είχε ανακοινώσει ότι διεκδικεί και τρίτη θητεία στη Δημαρχία της Αθήνας. Για να φτάσει δηλαδή αθροιστικά τα 14 χρόνια θητείας, με την ελπίδα ότι στο τέλος… η ρόδα θα δουλέψει.
Η “ακίνητη ρόδα” είναι πλέον σημείο αναφοράς για την τραγικότητα της θητείας Καμίνη στην Αθήνα. Και θυμίζει, με εξίσου τραγικό τρόπο, ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ευρύτερες πολιτικές φιλοδοξίες. Ήθελε… να σώσει την Κεντροαριστερά. Και την ίδια ώρα, προσπαθούσε να προσεγγίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και μετά… ήρθε η ρόδα.
https://ysterografa.gr