8 Δεκ 2016

Ο πρώτος νεκρός από τη γρίπη στην Ελλάδα

Ενα άτομο υψηλού κινδύνου ήταν το πρώτο θύμα της γρίπης για φέτος, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Ακόμα δύο άτομα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ της χώρας, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου, την περασμένη εβδομάδα τρεις άνδρεςηλικίας 70 έως 72 χρόνων νοσηλεύτηκαν με βαριές επιπλοκές της γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ένας εκ των οποίων κατέληξε.
Σημειώνεται, ωστόσο, από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, πως και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι παρότι βρίσκονταν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για τη γρίπη.
Τη φετινή περίοδο αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα του ιού της γρίπης Α (Η3Ν2), ο οποίος προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένα άτομα.
Όπως προκύπτει από το μέχρι τώρα έλεγχο των κλινικών δειγμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν ελεγχθεί συνολικά 197 κλινικά δείγματα, τα οποία προέρχονται όλα  από τα νοσοκομεία.
Από αυτά, τα τρία ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ανήκαν στον τύπο Α. Το ένα από τα τρία στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκε και βρέθηκε να ανήκει στον υπότυπο Α (Η3Ν2).
http://www.thepressroom.gr/