13.12.16

ΚΑΤΑΛΑΒΕ τι ηλιθιοτητα ηταν η σταση που κρατησαν και ΤΩΡΑ...Καταγγέλλει αλλά ψηφίζει το έκτακτο επίδομα η ΝΔ

ΤΟΥΣ εκραξαν οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και αλλαξαν ροτα!!!Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες μιλώντας, για 13η σύνταξη, ενώ πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους, με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ το μήνα, υποστηρίζει η ΝΔ.
«Δίνει αυτό το βοήθημα χωρίς κάποια
κοινωνική και οικονομική λογική αναπτυξιακού χαρακτήρα. Το κάνει για μικροκομματικούς λόγους, για να υποβοηθήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανισθούν στις Περιφέρειές τους τις ημέρες των γιορτών. Στοχεύει, επίσης, στην συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων, οι οποίοι, ως τώρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν με απαξίωση τον κ. Τσίπρα.
Οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, είναι θύματα μιας δογματικής πολιτικής υπερφορολόγησης, που καταστρέφει την οικονομία. Μεγάλο τμήμα τους επίσης, υπέστη την απώλεια του ΕΚΑΣ. Επομένως, η Κυβέρνηση, τους έχει προκαλέσει πολλαπλάσια απώλεια εισοδήματος σε σχέση με το «αντίδωρο» που τους δίνει. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι αυτό το μέρισμα και όχι αποτέλεσμα ανάπτυξης.
Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή με την οποία, έστω και προσωρινά, και για μία μόνο φορά, δίνεται μια ενίσχυση στους συνταξιούχους. Ωστόσο, στη δική της πολιτική, μια τέτοια ενίσχυση θα έπρεπε να κατευθύνεται και στη στήριξη της απασχόλησης των ανέργων. Ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων που περνούν μια μεγάλη δοκιμασία. Μια τέτοια επιλογή θα προσέδιδε δυναμική στη διανομή αυτού του μερίσματος, γιατί θα συνέβαλλε στην αντιμετώπιση ενός οξυμένου κοινωνικού προβλήματος και στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει μικροκομματική στάση. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που το 2014 είχε καταψηφίσει τη διανομή μερίσματος από την ανάπτυξη που είχε επιτύχει τότε η Κυβέρνηση Σαμαρά.
Σε κάθε περίπτωση, η διανομή αυτού του μερίσματος θα λειτουργούσε με πιο δίκαιο τρόπο αν συνοδεύονταν από κριτήρια που αφορούν στη συνολική εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικαιούχων», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.