13 Δεκ 2016

Ο Τσιρώνης συμφωνεί με τον Παρασκευόπουλο: Η σημαία που αγοράζουμε ιδιωτικά δεν είναι σύμβολο


Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου. Παρασκευόπουλου για τη σημαία και προσπάθησε να τον δικαιολογήσει.


«Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά και μην λαϊκίζουμε ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώναμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο».

Συνεχίζοντας τόνισε πως η σημαία που αγοράζουμε ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη, και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία , δεν μπορούμε να λέμε ότι κάθε σημαία είναι σύμβολο γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο, είναι μια νομική διαφορά.  Και κατέληξε: Άλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσιο και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη.  Εγώ προσωπικά ως Γιάννης Τσιρώνης θα υπερασπιζόμουν ακόμη και αυτη τη σημαία, αλλά δυστυχώς ζούμε σε δημοκρατία, κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά και με πρώτη ευκαιρία προβαίνουν σε αυτές τις ασχημονίες , αλλά άλλο πράγμα να καταδικάσουμε πολιτικά τις ασχημονίες και άλλο να ποινικοποιήσουμε διαρκώς και με νόμους  να προσπαθούμε να προστατέψουμε με την αξία μας, οι πατριωτισμός μας φαίνεται από τις πράξεις. Εγώ πότε δεν θα ήθελα αυτό το πράγμα για το οποίο μάτωσαν οι πρόγονοι μου να πατιέται , να λερώνεται να πηγαίνει όπου να ναι , αλλά άλλοι άνθρωποι  δυστυχώς διαφωνώ μαζι τους έχουν άλλη αντίληψη και κάνουν αυτές τις ασχημονίες.

Για τη Χρυσή Αυγή

Ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε μεταξύ άλλων:  Η Χρυσή Αυγή είναι υπό δίκη οργάνωση . Αν θέλουμε να σεβόμαστε το κοινοβούλιο, καλώς ή κακώς αυτή είναι η δημοκρατία μας κάποιοι άνθρωποι τους ψήφισαν, καλώς ή κακώς , εγώ προσωπικά στη Βουλή ακούω με μεγάλη προσοχή πάντα τον κάθε βουλευτή είτε ανήκει στη Χρυσή Αυγή είτε ανήκει οπουδήποτε αλλού.