29 Δεκ 2016

Καιρός: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Από τη Θεσσαλία και κάτω ο χιονιάς ήρθε και θα εγκατασταθεί για ένα τριήμερο, ενώ το πολικό ψύχος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα κρατήσει το χιόνι στα ορεινά για καιρό. Το φαινόμενο ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα από το μεσημέρι και ύστερα αναμένεται νέα ισχυρή
χιονόπτωση σε περιοχές όπως ανατολική Θεσσαλία, η Αττική, η Βοιωτία και οι ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη.
Μέσα στις επόμενες ώρες ισχυρή χιονόπτωση θα υπάρχει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στις περιοχές της ανοτιοανατολικής Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας, αλλά και στη νοτιοανατολική Στερεάς.
Χιονόπτωση με χιονόστρωση θα έχουμε σε Φθιώτιδα και Αττική, στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ έντονο θα είναι το φαινόμενο και στις Σποράδες.
Χιόνια θα δουν όμως προς το απόγευμα και κυρίως τη νύχτα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Από το μεσημέρι χιονόστρωση θα υπάρξει και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη τα χιόνια δεν θα περιοριστούν μόνο στα βουνά, θα φτάσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.


Ένα... τρίτο κύμα, καθώς το φαινόμενο συνεχίζει την πορεία του αναμένεται τη νύχτα και αναμένεται να πλήξει τις ίδιες περιοχές ως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ οι θερμοκρασίες θα γίνουν χαμηλότερες με αποτέλεσμα νύχτα της Πέμπτης και το πρωί και τη νύχτα της Παρασκευής να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.
Τις επόμενες ώρες, από το μεσημέρι της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Κρήτης.
Από το πρωί της Πέμπτης και ως και την πρωτοχρονιά το πολικό ψύχος θα εγκατασταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος θα πέσει ακόμη και στους -10 με -12 βαθμούς Κελσίου που σημαίνει ότι ο παγετός θα είναι ισχυρός. Γενικότερα όμως οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι μονοψήφιες γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και σε πεδινές περιοχές ή περιοχές με χαμηλό και μέσο υψόμετρο νωρίς το πρωί το θερμόμετρο θα δείχνει κοντά ή και κάτω από το μηδέν.
http://www.newsit.gr/