25 Δεκ 2016

Ποιον θα πάρει η ρόδα;;;; (Ο Τροχός του Καμίνη δεν γυρίζει…)

Μέρες που είναι, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης την είδε… Λονδίνο. Έλα μου όμως που άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα του… Καμίνειου Τροχού.
Ενός εντυπωσιακού τροχού που ναι μεν στήθηκε λίγα 24ωρα πριν από τις παραμονές των Χριστουγέννων,
προκειμένου να να δημιουργήσει αίσθηση (άλλωστε είναι γνωστό ότι σε αυτού του είδους τους εντυπωσιασμούς αρέσκεται η Διοίκηση Καμίνη), ωστόσο, δεν… γυρίζει!
Η τεράστια σιδερένια κατασκευή παρέμεινε στις 24 Δεκεμβρίου θεοσκότεινη στη μέση της πλατείας Συντάγματος, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο των γιορτινών ημερών στο κέντρο της πόλης. Αιτία, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το γεγονός ότι η Ρόδα του Καμίνη δεν… πέρασε τον τεχνικό έλεγχο – απαραίτητο για την ασφαλή λειτουργία.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: το… πατατράκ (γιατί περί πατατράκ πρόκειται καθώς παρέμενε άγνωστο αν θα γυρνούσε επιτέλους ο Τροχός, όχι της Τύχης αλλά του Καμίνη ως την Πρωτοχρονιά) του δήμου Αθηναίων πέρασε στα μαλακά από τα συστημικά ΜΜΕ, που σε άλλες περιπτώσεις “ξεσκίζουν” τους αιρετούς που είτε καθυστέρησαν είτε δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας κάποιον σχεδιασμό… Για τη Διοίκηση Καμίνη, τα μέτρα και τα σταθμά είναι, προφανώς, διαφορετικά.

Τι κι αν έχει εγκατασταθεί μια τεράστια κατασκευή, περιορίζοντας το χώρο και τις μετακινήσεις των πολιτών στο κέντρο του Συντάγματος – κάτι που πέρα από αντιαισθητικό είναι και αντι-δημοκρατικό, με την έννοια ότι πληρώνουμε όλοι τη… μεγαλομανία του Καμίνη, μια μεγαλομανία που αποδεικνύεται και άχρηστη! Με άλλα λόγια, και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και η Ρόδα δεν… δουλεύει!!!
Καμίνειο επίτευγμα που όμως πέρασε στο ντούκου – τόση ασυλία έχει ο νυν δήμαρχος από τα ΜΜΕ που δεν βλέπουν και δεν ακούν όταν πρόκειται για τον… “τεφάλ”, τίποτε δεν κολλάει πάνω του, δήμαρχο…
Άντε και το 2017 μπας και γυρίσει πραγματικά ο τροχός και αρχίσει ο δύο φορές δήμαρχος Καμίνης να δέχεται και κριτική για το (ανύπαρκτο) έργο του στην Αθήνα...
ΥΓ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η χρήση του τροχού από τους Αθηναίους θα είναι δωρεάν, μετά όμως για 30 έως 60 μέρες που θα παραμείνει στην πλατεία η χρήση του θα είναι με αντίτιμο, με τη διοίκηση του δήμου να δίνει τη δυνατότητα σε μία ιδιωτική επιχείρηση να βγάλει το κατιτίς της….
η Αθηναία πολίτης

http://thefaq.gr/