3 Δεκ 2016

ΣΑΝ να επιβεβαιωνει το ΜΑΞΙΜΟΥ την λιστα....Πρωτοσέλιδος... "πόλεμος" Μαξίμου – Γεννηματά


Ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού
- Αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento για τα πολιτικά ονόματα της λίστας Μπόργιανς
- Να μην εμπλέκει τον πρωθυπουργό σε θέματα που αφορούν την ίδια και ..το κόμμα της καλεί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου
- Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν, αναφέρει η Φώφη Γεννηματά

«Πόλεμος» ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και την κυβέρνηση ξέσπασε με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή (04.12.2106) και έχει ως πρώτο θέμα της ονόματα που υπάρχουν στη λίστα Μπόργιανς και παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με επίθεση στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και στην εφημερίδα, στην οποία θα καταθέσει αγωγή.
Η αναφορά της «δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους. Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο πρωθυπουργός» ήταν εκείνη που προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
Απαντώντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση την καλεί να μην εμπλέκει τον πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά την ίδια και το κόμμα της, να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται δημόσια, υπόκειται και σε αυστηρή κριτική και έλεγχο και να δείξει ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση.
Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού
Συνιστούμε στην κα Γεννηματά να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της.
Οφείλει, εξάλλου, να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο. Αναμένουμε, λοιπόν, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους της.
Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα συνδράμει με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια.
Γεννηματά: Θέλετε πόλεμο, θα τον έχετε


Άστραψε και βρόντηξε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή (04.12.2016) με τίτλο "Τα πολιτικά ονόματα της λίστας Μπόργιανς". «Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν» διαμηνύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει αγωγή και θα ζητήσει διερεύνηση και από τον Άρειο Πάγο.
«Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως θα κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας.
«Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση. Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων», αναφέρει και ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση «και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται». Ζητά επίσης «από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση».
Η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά
Δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους.
Με Βαξεβάνηδες και Καλογρίτσες δεν πρόκειται να διασωθεί ο Πρωθυπουργός.
Ας το πάρουν καλά χαμπάρι.
Εγώ και η οικογένεια μου δεν έχουμε καμία σχέση με δήθεν λογαριασμούς και λίστες και δεν έχω να κρύψω τίποτα.
Καταθέτω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση.
Θα ζητήσω από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων.
Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, μη επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται.
Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν.
Ζητώ από όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση.
Η απάντηση της εφημερίδας


Με ανάρτηση στο Facebook απάντησε η εφημερίδα στη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα συσχετίζει – με άκρως ειρωνικό τρόπο- τη Φώφη Γεννηματά με τον Ραν Ταν Πλαν, τον σκύλο του Λούκι Λούκ!
"H κ. Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Γεννηματά κατά έναν περίεργο τρόπο εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με αυτήν του Ραν Ταν Πλαν. Ενώ ο συμπαθής σκύλος του Λούκι Λουκ έσκουζε με καθυστέρηση ωρών αφού του είχαν πατήσει την ουρά, η κ. Γεννηματά σκούζει πολλή ώρα πριν της την πατήσεις!
Σχολιάζουν το δημοσίευμα του Documento - χρησιμοποιώντας, μάλιστα, άθλιους χαρακτηρισμούς - για τη λίστα Μπόργιανς και τα πολιτικά ονόματα που εξετάζουν οι εισαγγελείς, ενώ η εφημερίδα είναι ακόμα στο τυπογραφείο και όχι στα περίπτερα.
Η σπουδή της κ. Γεννηματά είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει το δημοσίευμα να δει τι λέει και να διαβάσει, επίσης, την απάντηση κύκλων της, και συγκεκριμένα του εκπροσώπου Τύπου της, ο οποίος απάντησε στα στοιχεία του δημοσιεύματος που θέσαμε υπόψη του ως εξής: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, όλα στη διαφάνεια».
Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και στο πρώτο φύλλο η Νέα Δημοκρατία, επιτίθεται σε ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά κυρίως απαντούν στο Documento σαν να πρόκειται για πολιτικό κόμμα.
Η ταύτιση του Τύπου με κομματικές λειτουργίες προφανώς σχετίζεται με συνήθεια και αντιλήψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς είναι ξένη.
Πάντως θα συμφωνήσουμε σε κάτι με την κ. Φώφη Γεννηματά. Πραγματικά δεν είναι «Βαξεβάνηδες». Γιατί είναι Άκηδες, Τσουκάτοι, Παπαντωνίου και Βενιζέλοι"
.


Το πρωτοσέλιδο
Η εφημερίδα Documento κυκλοφορεί την Κυριακή με πρώτο θέμα της τα ονόματα που αναφέρονται στη λίστα Μπόργιαν. Τον τίτλο "Τα πολιτικά ονόματα στη λίστα Μπόργιανς" συνοδεύει μια φωτογραφία με τα πρόσωπα του Γιώργου Παπανδρέου, της Φώφης Γεννηματά και του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, «τα ονόματα "Παπανδρέου", "Πάγκαλου", "Γεννηματάς" με λατινικούς χαρακτήρες είναι τρία από τα 475 που αποτελούν το δεύτερο αρχείο της λίστας Μπόργιανς. Τα ονόματα συνοδεύονται από διευθύνσεις που αποτελούν το μοναδικό, έως τώρα, στοιχείο "ταυτοποίησης" των Ελλήνων καταθετών της τράπεζας BCEE του Λουξεμβούργου. Για ευνόητους λόγους οι εισαγγελείς που έχουν πάρει τη λίστα προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για λογαριασμούς γνωστών πολιτικών οικογενειών ή για συνωνυμία».
Δείτε το πρωτοσέλιδο
http://www.newsit.gr/