15.12.16

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ «Άδειασμα» Ντάιζεμπλουμ απο ΕΕ - «Ανακριβής και βιαστική η δήλωσή του για τις εξαγγελίες Α.Τσίπρα»

 Η αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έπειτα από τις εξαγγελίες Τσίπρα έχουν διχάσει τους δανειστές και σήμερα η Κομισιόν αδειάζει τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ ..

Όπως δήλωσε μάλιστα ευρωπαϊκή πηγή μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο MNI, η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ στην οποία ανέφερε ότι οι θεσμοί θεωρούν ότι οι εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ασύμβατες με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, ήταν «βιαστική» και «ανακριβής».
Ταυτόχρονα πηγές του MNI τόνισαν ότι το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είχε αποδεχτεί το πακέτο Τσίπρα εάν είχε ενημερωθεί σχετικά.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ανακοίνωσή του σημείωνε πως το πόρισμα των θεσμών για το δημοσιονομικό αποτύπωμα των εξαγγελιών Τσίπρα αναμένεται τον Ιανουάριο, και μέχρι τότε θα παραμείνει παγωμένη και η ελάφρυνση του χρέους. Σύμφωνα με Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο, η Αθήνα περιμένει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση για ξεπάγωμα των μέτρων εντός του Δεκέμβρη.
-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου