19 Δεκ 2016

ΚΟΥΛΗ εχεις καταλαβει τι γκαφα εκανες στην ΘΡΑΚΗ?Για ποια “ισονομία και ισοπολιτεία” μιλούν στη Θράκη οι πολιτικοί μας όταν οι φανατικοί “αλωνίζουν”;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Θράκη όπου κάνει περιοδεία, έκανε λόγο για ισονομία και ισοπολιτεία, αποδίδοντας την έναρξη αυτής της εποχής στην περίοδο που ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν..
πρωθυπουργός, το 1991.
Δεν θα αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ούτε το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 1989, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει την απέλαση του Τούρκου πρόξενου από την Κομοτηνή. Ωστόσο για να είμαστε κι εμείς αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίκαιοι , θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι οι πραγματικές κινήσεις για να νιώσει η μειονότητα “ισονομία και ισοπολιτεία”, έγιναν επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου,από το 1993 και μετά. Τότε που ο ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης είχε “περπατήσει” όλα τα χωριά της περιοχής και είχε γκρεμίσει τη μπάρα που τα χώριζε από τις πόλεις και τα υπόλοιπα χωριά. Πολιτική στην οποία ο στρατός έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο επό Αρχηγίας Στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη, τόσο στο ΓΕΣ, όσο και στο ΓΕΕΘΑ. “Ισονομία και ισοπολιτεία” η οποία είχε σφραγιστεί με πραγματικά μέτρα κι όχι με θεωρίες. Πρώτη φορά που Πομάκος έγινε Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, ήταν τοτε. Και πολλά άλλα.
Δυστυχώς η πολιτική αυτή δεν συνεχίστηκε με την ίδια ένταση…
Σήμερα δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεια στη Θράκη! Μόνο που τα “θύματα” είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής, χριστιανών και μουσουλμάνων, οι οποίοι βλεπουν μια ισχνή μειοψηφία φανατατικών και υποκινούμενων από την Άγκυρα, να εξευτελίζουν, θεσμούς, νόμους αλλά και την ίδια τη χώρα, περιφερόμενοι ως θίασος “στας Ευρώπας” κα παριστάνοντας τα “καταπιεσμένα θύματα”. Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει ότι όποιος παραβαίνει τους νόμους του κράτους στο οποίο ζει  έχει τις ίδιες συνέπειες με τον διπλανό του…
Οι ισορροπίες και η “πολιτική ορθότητα” δεν μπορεί ακόμη να καθορίζουν την πολιτική στάση μας έναντι όσων θέλουν να κάνουν εθνική ζημιά στη Θράκη.
http://www.militaire.gr/