16 Δεκ 2016

Και με τη βούλα της Δικαιοσύνης η ξεφτίλα Λοβέρδου: Δικαίωση για τις οροθετικές

Δικαίωση για τις οροθετικές γυναίκες, οι οποίες το 2012 διαπομπεύθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο από την ενεργοποίηση μιας κατάπτυστης διάταξης του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Οι γυναίκες που έχουν απομείνει,
καθώς τέσσερις από αυτές δεν είναι πια στη ζωή, κρίθηκαν ομόφωνα αθώες για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθήνας.
Το δικαστήριο επίσης κατάργησε με την απόφασή του την εισαγγελική διάταξη με την οποία δημοσιοποιήθηκαν τα προσωπικά στοιχεία των κοριτσιών, ωστόσο οι φωτογραφίες τους και τα προσωπικά τους στοιχεία εξακολουθούν να βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο.
Υπέρ της αθώωσής τους είχε ταχθεί και ο εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας ότι το αδίκημα περί έκδοσής τους είχε μετατραπεί σε πταίσμα και ως εκ τούτου έχει πλέον παραγραφεί.
«Δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδόλως ότι έρχονταν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορούμενης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες».

Χειροκροτήματα

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα θεωρώντας ότι η ετυμηγορία αποτελεί έστω και εκ των υστέρων δικαίωση.
Τον εφιάλτη που βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις προσπάθειες για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή περιέγραψαν οι γυναίκες στις απολογίες τους:
«Προσπαθώ να κάνω μια καινούργια αρχή να τα αφήσω όλα πίσω. Είμαι καθαρή, έχω βρει μια εθελοντική δουλειά, το ανοσοποιητικό μου είναι δυνατό. Και εργασία επεχείρησα να βρω, αλλά όλα σταμάτησαν λόγω της ιστορίας αυτής. Οποιαδήποτε υγιής σχέση προσπαθώ να κάνω, πάντα φοβάμαι ότι θα μπουν στο ίντερνετ, θα δουν τις φωτογραφίες και θα πρέπει να εξηγώ στον καθένα τί έχει συμβεί», είπε μία από αυτές.
Οι γυναίκες έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να «κατέβουν» οι φωτογραφίες τους από το διαδίκτυο.
http://www.tribune.gr/