19 Δεκ 2016

ΠΑΠΑΤΖΗΣ...αλλα γραφει στα βιβλια του και αλλα λεει!!!Ο Βενιζέλος διαψεύδει τον... εαυτό του για να επιτεθεί στον Προκόπη Παυλόπουλο

Δεν έχει τον Θεό του ο Βενιζέλος! Ο άνθρωπος που, αντί να κρύβεται μετά το καταστροφικό PSI, έχει το θράσος να συνεχίζει τα ψέματα.
Αυτός που το 2009 έλεγε ότι είναι δικαίωμα της αντιπολίτευσης να εμποδίσει την εκλογή Προέδρου
της Δημοκρατίας (γιατί έτσι βόλευε τότε το ΠΑΣΟΚ) και έπειτα από χρόνια είπε ότι έκανε... λάθος (επειδή τότε συγκυβερνούσε με τον Αντ. Σαμαρά) σε συνέντευξή του προκάλεσε και πάλι.
Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να υπογράψει ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα που θα προτείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και μάλιστα, τα «παπαγαλάκια» του έτρεξαν να το αναμεταδώσουν, ισχυριζόμενα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να κάνει... θεσμική αντίσταση. Είπε χαρακτηριστικά ο υπερφίαλος Βενιζέλος, μεταξύ άλλων: «Δεν λέω ότι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας ως πρώτη επιλογή ένα σενάριο επανάληψης των θεσμικών εκβιασμών και ατασθαλιών του 2015, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι, αν επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή -η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον- ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει αντίσταση θεσμική. Υπάρχει ευθύνη των πολιτειακών οργάνων, που κατά το Σύνταγμα έχουν ως αρμοδιότητά τους τα θέματα αυτά». Και συνέχισε, δήθεν εξηγώντας τη θέση του: «Εννοώ, για παράδειγμα, ότι το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσω Προεδρικού Διατάγματος, δεν προκηρύσσεται μόνο με την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
Ομως, τον Βενιζέλο βγάζει ψεύτη ο... συνταγματολόγος Βενιζέλος, δηλαδή ο εαυτός του! Στο βιβλίο του «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου» (εκδόσεις Παρατηρητής, σελ. 267) αναφέρει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να εκδώσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (για δημοψήφισμα), εφόσον έχει ληφθεί απόφαση της Βουλής με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου του αριθμού των βουλευτών μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου»!
Μάλλον στη μανία του να επιτεθεί στον Παυλόπουλο ξέχασε ακόμα και όσα έγραφε ο ίδιος ως ερμηνεία του Συντάγματος. Ακόμα και τα γραπτά (του), όμως, τον κυνηγούν...
http://www.dimokratianews.gr/